RONALD GORSIC Cropix
FEŠTA U CVETKOVCU

FOTO: Potpuni show, Tehničar zabio Hajduku i oprostio se od Kupa! Karijeru u 19. minuti završila HNL ikona

Hajduk je rutinski odradio posao u Kupu, iako je gotovo sat vremena igrao bez isključenog Dimitrova
Piše: Giran Čičin-MašanskerObjavljeno: 12. listopad 2022. 17:28

TEHNIČAR - HAJDUK 1:5 (Vukonić a.g. 7‘, Mlakar 23‘, 25‘, Vuković 61‘, Šarić 65‘, Hudak k.u. 69‘)

CVETKOVEC Stari breg. Gledatelja 4.000. Sudac: Ante Čuljak (Zagreb) 7. Pomoćnici: Marić i Vuković. Četvrti: Dadić. Delegat: Posavec.

Tehničar (4-2-3-1): Malogorski 5 - Ernečić 5,5, Vukonić 5, Draguljić 5,5, Belovari 5,5 - Hudak 6,5, Štritar 5,5 - Hlevnjak 5,5, Lovrek - (od 19. Bači 6,5), Milek 5,5 - Vrkić 5,5. Trener: Kruno Lovrek 5,5.

Hajduk (4-3-1-2): Sentić 6 - Lovrencsics 6,5, Simić 6,5, Dimitrov 5, Melnjak 6,5 (od 46. Prpić 6,5) - Atanasov 6, Vuković 6,5 (od 68. Eduok -), Pukstas 6 - Kalik 6,5 (od 58. Krolo 6) - Mlakar 7,5, Biuk 6,5 (od 46. Šarić 7). Trener: Mislav Karoglan 6,5.

Žuti kartoni: Vrkić (53- preoštar start), Atanasov (68 - prekršaj za kazneni udarac).

Crveni karton: Dimitrov (34 - prekršaj u izglednoj situaciji za pogodak).

Igrač utakmice: Jan Mlakar.


Branitelj naslova je rutinski izborio plasman u osminu finala Kupa. Iako je u Cvetkovec stigao bez većeg broja važnih prvotimaca poput Livaje, Lovre i Nikole Kalinića, Awaziema, Eleza i ostalih, nije bilo problema za Hajduk u Podravini. Logično je to i očekivano, jer je domaći Tehničar ipak tek u petom rangu natjecanja te je teško bilo očekivati senzaciju.

image
RONALD GORSIC Cropix

Domaćin je zapravo sam olakšao posao Bijelima, jer je već u 7. minuti domaći stoper Vukonić matirao vlastitog vratara nakon kornera kojeg je izveo Atanasov.

image

Kruno Lovrek

IVAN BRKIĆ/GLAS PODRAVINE Ivan BrkiĆ/glas Podravine

Biuk je u 9. minuti malo zakasnio na loptu koja je ubačena na drugu vratnicu, a u 19. minuti utakmica je nakratko prekinuta zbog oproštaja legendarnog Krune Lovreka.

Hajduk je povećao prednost u 23. minuti. Atanasov je poslao dubinsku loptu prema Kaliku koji je s desne strane povratnom uposlio Mlakara koji je postigao svoj drugi pogodak i tako riješio pitanje pobjednika.

image
RONALD GORSIC Cropix

Mogao se potom u strijelce upisati Kalik, no na drugoj vratnici je malo zakasnio na ubačaj Lovrencsicsa. Domaći su do prvog pokušaja stigli u 32. minuti kad je Hudak tukao iznad gola.

image
RONALD GORSIC Cropix

U 34. minuti gosti su ostali s igračem manje. Dimitrov je s leđa srušio Bačija nakon što je izgubio jednu loptu u opasnoj zoni, pa je u ostatku susreta Tehničaru ipak bilo za nijansu lakše.

image

Glasna podrška Torcide

RONALD GORSIC Cropix

Imali su domaći priliku preko Bačija u 39. minuti, no s osam metara domaći je napadač tukao pored okvira.

Postigao je Hajduk s igračem manje još dva pogotka u drugom poluvremenu. U 61. minuti Lovrencsics je ubacio s desne strane, a Vuković glavom poentirao za 0:4.

image

Torcida

RONALD GORSIC Cropix

Lijepu solo-akciju je u 65. minuti izveo mladi Šarić koji je na poluvremenu zamijenio Biuka. Prošetao se kroz domaću polovicu terena, nanizao nekoliko suparničkih igrača i matirao Malogorskog za peti pogodak Bijelih.

image

Kruno Lovrek

IVAN BRKIĆ/GLAS PODRAVINE Ivan BrkiĆ/glas Podravine

Ipak, nije to bio i konačni rezultat utakmice na Starom bregu. Igrala se 68. minuta kad je Atanasov neoprezno srušio Draguljića, a sudac Čuljak koji je bio u blizini odmah je pokazao na bijelu točku. Siguran realizator bio je kapetan Tehničara Tomislav Hudak, bio je to i konačni rezultat dvoboja.

image
RONALD GORSIC Cropix

U 82. minuti došlo je do nezgodnog sudara glavama Draguljića i Simića, u kojem je deblji kraj izvukao Hajdukov stoper koji je nosio i kapetansku vrpcu. Bilo je puno krvi, ali čvrst je Simić, nakon ukazane pomoći s povezom na glavi vratio se u igru.

image
RONALD GORSIC Cropix


UŽIVO: KRAJ UTAKMICE

85‘ - Ušli smo u posljednjih pet minuta susreta uz naravno dodatnu nadokadnu koju će četvrti sudac pokazati.

82‘ - Nezgodan sudar dvojice igrača. Simić i Draguljić ostali su ležati na travi, nažalost čini se da je kod braniča Hajduka pukla arkada jer ima puno krvi na Simićevom licu.

81‘- Nova promjena kod domaćih, izašli su Ernečić i Štritar, a umjesto njih ušli su Balaško i Tkalec.

79‘ - Sjajna sada prilika za Tehničar. Bači je izbio sam pred Sentića koji je u ovom dvoboju izašao kao pobjednik. Da je kojim slučajem napadač postigao pogodak, ne bi vrijedio jer je označeno zaleđe.

76‘ - Malo nepotrebne nervoze sada u Cvetkovcu. Hudaka je Eduok zaustavio čvrstim prekršajem na nezadovoljstvo veznjaka domaćih.

71‘ - Evo malo aktivnosti i na tribini. Najglasnija podrška Hajduka, Torcida zapalila je nekoliko baklji na južnoj tribini.

image

Torcida

RONALD GORSIC Cropix

69‘ - GOOOL! 5:1. Iz kaznenog udarca Hudak je smanjio vodstvo Hajduka na opće oduševljenje domaćih navijača.

68‘- Jedanaesterac za Tehničar! Atanasov je srušio igrača domaćih i zaradio žuti karton.

67‘ - Nova promjena kod Hajduka. Iz igre će strijelac četvrtog pogotka Vuković, a umjesto njega ušao Eduok.

image
RONALD GORSIC Cropix

65‘ - GOOOL Hajduk vodi 5:0. Ivan Šarić zabio je prvi pogodak u dresu Hajduka i povisio vodstvo na 5:0.

62‘ - Iz igre je izašao Ivan Vrkić, a umjesto njega ušao je David Mesar.

61‘ - GOOOL 4:0 vodi Hajduk! Josip Vuković poslao je loptu tik ispod grede za četvrti pogodak ‘‘bilih‘‘ na utakmici.

59‘ - Još jedanput Karoglan radi duplu izmjenu. Iz igre su izašli Mlakar i Kalik, a umjesto njih Ivan Krolo i Jere Vrcić.

image

Valentino Belovari i Rokas Pukštas.

RONALD GORSIC Cropix

56‘ - Pao je sada u kaznenom prostoru domaćih Ivan Šarić, ali je glavni sudac Ante Čuljak samo odmahnuo rukom i pokazao da se igra nastavlja dalje.

53‘ - Vidjeli smo sada i prvi žuti karton na susretu. Zaradio ga je Ivan Vrkić koji je nagazio Stefana Simić koji je glasno zaurlao nakon ovog starta.

50‘ - Moralo je intervenirati i medicinsko osoblje Tehničara jer je na travi ostao ležati Ernečić.

image

Lukša Jakobušić

RONALD GORSIC Cropix

48‘ - Lovrencsics je ubacio loptu s desetak metara od gola, pokušao je glavom Malogorskoga matirati Mlakar, ali bez uspjeha.

46‘ - Počeo je nastavak Kup susreta u Cvetkovcu. Stipe Biuk izašao je iz igre, a umjesto njega ušao je 21-godišnji Ivan Šarić, a umjesto Melnjaka na teren će Dominik Prpić.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45‘- Odlična prilika Hajduka da dođe do četvrtog pogotka prije kraja poluvremena. Pukštas je prešao Belovarija, izvlačio se na desnu nogu, a na koncu je proigrao Biuka koji je pucao preko grede.

42‘ - Iako Hajduk rutinski kontrolira ritam utakmice, Tehničar je počeo sve opasnije izgledati na terenu. Kombiniraju,ali i dalje bez konkretne završnice.

39‘ - Najveća prilika za domaćina! Sve su dobro pripremili igrači Tehničara, ali je ispred Hlevnjaka prvi do lopte stigao Pukštas i otklonio opasnot, a kad se lopta odbila do Bačija on je iz voleja plasirao loptu visoko iznad gola.

37‘ - Pokušao je Mlakar doći do hat-tricka na ovoj utakmici, ali je njegov pokušaj glavom ovoga puta bio lagan plijen za vratara domaćih.

image
RONALD GORSIC Cropix

33‘ - Crveni karton za Hajduk! Dimitrov je srušio Bačija koji se sjurio prema golu i zasluženo zaradio isključenje. Pred Hajdukom je sat vremena s igračem manje.

31‘ - Tehničar je prvi puta pucao prema golu Hajduka. Sentić je bio neoprezan pri ispucavanju, a lopta se na kraju odbila do Tomislava Hudaka koji je silovito opalio loptu prema golu.

30‘ - Slična situacija kao u desetoj minuti kad je Hajduk poslao ubacivanje na pet metara, ali sada Kalik nije uspio pospremiti loptu u mrežu.

image

Krunoslav Lovrek umirovio se u 19. minuti susreta

RONALD GORSIC Cropix

25‘ - GOOOL! Hajduk je povisio vodstvo na 3:0. Melnjak je centrirao s lijeve strane, a u skoku je najviši bio Jan Mlakar koji je stigao do drugog pogotka na današnjoj utakmici.

23‘ - GOOL! Hajduk vodi 2:0! Izbili su Kalik i Mlakar sami pred Malogorskog, a Australac je nesebično loptu poslužio Mlakaru.

19‘ - Podigla se cijela tribina na noge jer Kruno Lovrek sa suzama u očima napušta igru i službeno završava svoju 24 godina nogometnu karijeru.

image
RONALD GORSIC Cropix

16‘ - Oprobao je i Atanasov sada svoj udarac, ali pokušaj odlazi pored gola.

14‘ - Stipe Biuk bio je u jednom zračnom duelu ispred Tehničarova gola, čekao je pogrešku domaćeg stopera, ali je Vukonić smireno otklonio opasnost.

12‘ - Nakon pogotka Hajduk je stao na loptu te i dalje drže kontrolu nad utakmicom. Tehničar svoju priliku čeka iz kontre.

7‘ - GOOL! Hajduk je poveo 1:0. Nakon kornera lopta se nespretno odbio do stopera domaćih Vukonića i završila u mreži.

image

Glasna podrška Torcide

RONALD GORSIC Cropix

5‘ - Traje početno ispitivanje snaga, Hajduk ima glasnu podršku navijača koji su iz Splita potegnuli do Cvetkovca.

1‘ - Ante Čuljak označio je početak susreta.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 05:57