Gennaro Gattuso

 RANKO SUVAR Cropix
PRATE GA I REZULTATI

Gattuso iz dana u dan prikuplja sve više simpatija. Jedna stvar iz Grubišnog Polja dojmila se navijače

Nije se ni u jednom trenutku dalo naslutiti smanjenje brzine ili bilo kakvo podcjenjivanje
Piše: Frane MaršićObjavljeno: 20. rujan 2024. 06:27

Hajduk je neokrznut prošao Grubišno Polje i zakazao ogled s Mladosti iz Ždralova u osmini finala Hrvatskog kupa. Bilogora 91 se prezentirala u solidnom izdanju, ali generalno Bijeli nisu dopustili nikakvo iznenađenje iako je dobro poznato koliko skliske kup utakmice mogu biti.

Pričamo li samo o nogometu, Bilogora je stigla nakon velike pobjede u derbiju gdje su se Bijeli znatno potrošili. Trener Gennaro Gattuso je stoga u lov na Rabuzinovo Sunce krenuo ostavivši u Splitu Livaju, Rakitića, Krovinovića i Uremovića. Upravo je spomenuta četvorka, uz Prpića i Lučića, bila ključni razlog trijumfalnog pohoda na Maksimiru. Bilogora je bila idealna prilika da se u kakvom takvom ritmu zadrži Lovre Kalinić, a Lučić je nakon bravurozne predstave odmorio. U vrhu napada zaigrao je Mate Antunović koji se upisao u strijelce. Lijevo je bio Hrgović dok se na desnoj strani polako u ritam vraća Niko Sigur koji bi u punoj formi mogao biti pojačanje u nastavku sezone.

Isto se može reći i za Yassinea Benrahoua koji je stigao zabiti i asistirati u Grubišnom Polju. Teren je osjetio i Leon Dajaku, a Stipe Biuk je sve hajdukovce i nogometnu javnost podsjetio na lakoću svojih pokreta i izvedbe, iako i dalje “šteka” ta završnica. Treba reći da mu je u par navrata i sreća okrenula leđa, ali ipak je asistirao Marokancu za prvi pogodak.

Zaigrali su i oni najmlađi poput Noe Skoke i Marina Skelina. Gattuso je ispremiješao sastav i to učinio vrlo samopouzdano. Nije se često događalo da treneri Bijelih mrtvi hladni u Splitu ostave Marka Livaju ili Filipa Uremovića. Talijan je procijenio da nema potrebe mrcvariti niti Rakitića nakon velike maksimirske potrošnje. Radije će Gattuso koristiti mozak svoje ekipe potpuno svjež protiv Gorice.

Strateg Bijelih iz dana u dan prikuplja sve više simpatija, kako hajdučkog puka tako i nogometne javnosti. Ono što se nakon utakmice posebno isticalo jest pristup igrača na doslovno teškom terenu u Grubišnom Polju. Nije se ni u jednom trenutku dalo naslutiti smanjenje brzine ili ne daj Bože ikakvo podcjenjivanje. Očito su se u ova tri mjeseca u svlačionici uspostavila jasna pravila ponašanja i na terenu i izvan njega. Puno se tupilo o disciplini, a izgleda da sada to dolazi na naplatu.

Gattuso ima svlačionicu, uz to ga prate i rezultati. Znaju igrači da onaj tko se ne bude pridržavao postulata neće proći nekažnjen pa se onda nitko niti ne usudi testirati Gattusove živce. Čini se kako je Talijan uspostavio idiličan odnos sa svojim igračima, a u takvom ozračju i raspoloženju, uz dvije nove pobjede Gattuso & co. na Poljudu čekaju Goricu.

Linker
20. rujan 2024 06:38