DUJE KLARIC Cropix
IZDVOJENO S PRIPREMA

Gattuso još nije sjeo na klupu Hajduka, Livaja je nikad predaniji radu, a evo tko su najveći dobitnici i gubitnici

Samoinicijativni krugovi oko Bledskog jezera ogledni su primjer, a izgaralo se na utakmicama do krajnjih granica
Piše: Toni RoićObjavljeno: 20. srpanj 2024. 07:01

Maksimalna fizička sprema, trka i presing. Takav Hajduk želi vidjeti Gattuso u novoj sezoni, tako je koncipirao treninge i utakmice, a igrači su odgovorili punom ozbiljnošću i ispunjavanjem svih trenerovih zahtjeva. Predvodio ih je kapetan Marko Livaja, nikad predaniji radu, odlučan demantirati sve kritike i opet biti onaj stari.

Samoinicijativni krugovi oko Bledskog jezera ogledni su primjer, a izgaralo se na utakmicama do krajnjih granica, iako su neke igrane i nakon dva jutarnja treninga. Mentalitet rada i discipline, tako je Zvonimir Šarlija opisao što je donio Gattuso, dok je Filip Uremović kazao "pozitivno je lud i sve nas gura naprijed".

image
DUJE KLARIC Cropix

Dovoljno je vidjeti kako Talijan živi sa svakim potezom svojih igrača na treninzima i utakmicama, još ga nitko nije vidio da sjedi na klupi, a u antologiju ide njegova rečenica "osjećam se kao da treniram Real iz Madrida".

DOBITNICI I GUBITNICI

Ova podjela često se radi kada se podvlači crta pod neko razdoblje nečijeg rada, ali ovaj put je možda prerano za ovakve ocjene. Razlog je što su kroz osam odigranih utakmica i četrdesetak treninga svi dobili priliku i minutažu, a više je bilo dobrih, nego loših poteza i zaključaka. Trener će u konačnici presuditi tko je za Hajduk, a tko ne, iako za potencijalu borbu na tri fronta treba imati širok roster i najmanje dva rješenja na svakoj poziciji.

Najviše su izgubili oni koji su imali problema s ozljedama, ponajprije iskusni napadač Trajkovski, koji je morao otići s priprema u Sloveniji, dok su Sigur, Krovinović i Sahiti također propustili neke utakmice. Po aktualnom stanju stvari samo bi Trajkovski mogao izostati protiv HB-a, dok bi ostali trebali biti spremni za europsku premijeru 25. srpnja na Poljudu.

DURDOV I MLADI

Ove pripreme dosad prolaze u znaku mladih Hajdukovih igrača, stječe se dojam da nikad ranije nisu ovoliko participirali i samim tim nametali se treneru za sljedeću sezonu. Dio razloga leži i u odlascima iskusnijih igrača, pa je konačno došlo i njihovo vrijeme, a neki su ga jako dobro iskoristili. Najbolje od svih mladi napadač Bruno Durdov, koji je postigao spektakularni pogodak protiv Ruha, a onda zabio i za pobjedu 1:0 nad Fenerbahčeom.

On će sigurno ostati u kadru i nadalje, premda će tek krajem godine napuniti 17 godina, ali neće biti i jedini. Noa Skoko, Luka Jurak, Marko Capan, Roko Brajković, Mate Antunović i ostali imali su svojih bljeskova, kao što imaju svoje kvalitete i pravo na nadu, naročito u uvodu sezone kada još nisu definirani svi odlasci i dolasci.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. rujan 2024 01:24