Gennaro Gattuso

 DAMIR KRAJAČ/Cropix
OSEBUJNI TALIJAN

Gattuso: ‘Osjećam se kao da treniram Real Madrid. Znate li što mi je rekao Mourinho?‘

Trener Hajduka osvrnuo se na pobjedu nad Fenerom na pripremama u Sloveniji
Piše: Toni RoićObjavljeno: 10. srpanj 2024. 22:13

Poslije rušenja Fenerbahçea i Joséa Mourinha, trener Hajduka Gennaro Gattuso je podvukao da treba ostati čvrsto na zemlji.

- Dosta smo patili u prvom poluvremenu, držali linije i izdržali pritisak, stabilizirali se u nastavku, a onda na koncu i pobijedili. Ne bih želio pričati samo o strijelcu Durdovu, nego o cijeloj momčadi. On je još mlad, 2007. godište, još pije milijeko i treba ga pustiti da se razvija svojim ritmom, što manje priče, to bolje - naglasio je Gattuso.

Niste primili gol od kluba koji je prošle sezone osvojio 99 bodova?

- Znamo kakva su oni momčad do jučer su neki igrači igrali u Manchester Unitedu ili Manchester Cityju. Veliki su to igrači, ali mi smo ovdje na pripremama prošli Šahtar i Fener, a sad nam dolaze neke manje momčadi. Bitno je ne poletjeti previše.

image
DAMIR KRAJAČ/Cropix

Što treba popraviti u igri do starta protiv HB-a u Konferencijskoj ligi?

- Početni udarci moraju nam biti sigurniji u razvoju akcija, odnosno otkloniti strah od pogreške i biti sigurniji. Mi se još uvijek uigravamo i igramo riskantan nogomet. Najbitnije mi je da igračima usadim u glavu ove ideje - odlučan je trener Bijelih, čija momčad se vraća u Split.

- Sretan sam nakon ovih 21 dana i osjećam se kao da treniram Real iz Madrida. Svako jutro se budim i sa zadovoljstvom idem raditi s ovim momcima čiji mi se mentalitet jako sviđa jer ulažu maksimalni trud i vidi se da sve rade sa srcem. Isto se na tome zahvaljujem i svim svojim suradnicima, svima iz kluba, kao i novinarima koji nas vjerno prate. Prije puta u Split napravili smo i video o svemu. Mi ne možemo kupiti igrače od 20 milijuna eura, ali možemo od ovih napraviti bolje i izmisliti nove, odnosno iz naše akademije kao što je i Durdov. Odradili smo dosad šest utakmica i 33 treninga, a sada ćemo polako smanjivati intenzitet - najavio je Gattuso, uz dodatak:

- U kratkom razgovoru José Mourinho mi je rekao da je iznenađen što sam preuzeo Hajduk nakon klubova koje sam vodio, ali za mene nema razlike, uvijek dajem sve.

image
DAMIR KRAJAČ/Cropix

"Gattuso je pozitivno lud"

Nakon utakmice je pred novinare stao i branič Filip Uremović.

Čime je vas igrače Gattuso najviše oduševio?

- Rekao bih da je pozitivno lud, to je onako najiskrenije. Sigurno je veliki taktičar iz talijanske škole tako da su se neke stvari malo više radile što prije nismo. Sve u svemu zna se što radimo, kako radimo i mislim da se to danas pokazalo u utakmici, a defenzivno ćemo sigurno uvijek dobro stajati.

Pobjeda protiv Fenera sigurno je dobar temelj za početak sezone...

- Da. Idemo dan po dan, utakmicu po utakmicu, a rekao bih da smo jučer možda bolje igrali nego danas. Pa smo eto danas pobijedili jačeg protivnika. Sve je to nekako u detaljima i rekao bih da samo moramo nastaviti raditi. Da smo nešto danas pokazali i nismo. Pokazali smo nekakav mentalitet što je dobro. Ima još toga na čemu moramo raditi da bude na višoj razini. Mislim da moram čestitati svakom pojedincu na ovim pripremama. Odrađene su fantastično, nije bilo nego jedna ozljeda.

- Pa je, a i Trajkovski će se brzo vratiti. Mislim da kad je ekipa na okupu je lakše nego kad nije. Svaki pojedinac nam je bitan i volim što je svaki mladi s nama te što uče. Vjerujem u sve ove dečke ovdje i mislim da imamo nešto pozitivno za početak sezone.

Što bi nedostajalo za srušiti Dinamo?

- Mislim da nam ne nedostaje ništa. Možemo se mi s ovom ekipom potući protiv Dinama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. srpanj 2024 22:21