Niko Sigur i Leon Dajaku

 GORAN MEHKEK Cropix
BIJELI DRAGULJ

Gattuso u Hajdukovom pehistu ima veliko pojačanje za nastavak, ali potrebni su mu kontinuitet i zdravlje

Kanadski reprezentativac imao je početak sezone pun pehova, što je kumovalo statusu kod trenera
Piše: Frane MaršićObjavljeno: 06. listopad 2024. 12:33

Hajdukov dragulj otišao je nedavno, na žalost cijelog hrvatskog nogometa, pod stijeg "javorovog lista". Ta je odluka objašnjena kao njegova osobna, a riječ je, naravno, o Niki Siguru.

Njegova je priča sad već više-manje svima poznata. Onomad je bio na probi u Radomlju i igrao ulični nogomet, a za prvu momčad Hajduka debitirao je gotovo sasvim slučajno protiv Varaždina na Poljudu pod Ivanom Lekom. Ozlijeđeni su tada bili Dino Mikanović i Gergö Lovrencsics te je Sigur bio jedina opcija. Brzo je on pokazao svoj talent i kvalitetu, a možda i najveća mu je polivalentnost. Od tada je postao neizostavan član udarne momčadi Hajduka. Jednako je dobar na desnom beku i u veznom redu, a posljednja okupacija mu je pozicija krila, koju mu u posljednje vrijeme namjenjuje Gennaro Gattuso.

image

Niko Sigur

JAKO PRKIC Cropix

Mladi Kanađanin je početkom priprema imao peh i zahtjevnu ozljedu zgloba, koja ga je na duži period odvojila od travnjaka i to je možda i primarni razlog zašto još uvijek lovi korak za konkurencijom koja se iz dana u dan povećava. Taman kad se vratio, problem je bila zadnja loža, a na to se nadovezao i poziv u kanadsku vrstu, a takva okupljanja uvijek su specifična. Upitno je i na kojoj poziciji ga vidi Talijan na klupi Bijelih. Primat na bekovima trenutno imaju Hrgović, Diallo i Melnjak, a kako je gužva i u vezi, Gattuso onda Sigura u ritam vraća kroz minute na krilu.

Ovaj 21-godišnjak je već dugo u bilježnicama europskih skauta, a Ivan Leko i Mislav Karoglan su lani često isticali njegov karakter i radnu etiku. Od početka on i Pukštas odskaču od ostatka po tom pitanju, a to možda i nije čudno s obzirom na mentalitet američkih i kanadskih sportaša. Mnogi navijači Bijelih pitaju se što je razlog ovakve nejasne Sigurove situacije, ali bi to, kako vrijeme odmiče, trebalo biti sve jasnije. Na Rujevici je s klupe dobio šansu na krilu pola sata, a slično bi moglo biti i protiv Šibenika na Poljudu. Gattuso se strogo drži postulata da mu igraju samo najspremniji i najbolji na treningu.

image

Niko Sigur

GORAN SEBELIC Cropix

Sigur će opet izbivati s Poljuda tijekom stanke jer ga očekuju reprezentativne obveze, a ostaje za vidjeti kako će se to odraziti na njegov status u budućnosti. Kvalitetu neosporno posjeduje, ali mu je ritam od početka sezone isprekidan, a to je za svakog sportaša najgore.

Sigurno je da se u liku i djelu Nike Sigura krije potencijalno veliko pojačanje za nastavak sezone, a takav je slučaj kod još nekih igrača. Ovaj Hajduk djeluje dobro, a ima još puno rezervi za napredak. Siguru za početak treba onaj najbanalniji ritam, ritam kontinuiteta zdravlja i treninga s ekipom. Njegova će kvaliteta kad-tad isplivati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 12:33