Gennaro Gattuso

 DAMIR KRAJAC Cropix
TALIJAN IMA SLATKE BRIGE

Gattuso: ‘Za mene nema mladih i starijih, samo oni koji znaju igrati nogomet. Tko se dokaže, igrat će‘

‘Glavni igrači ne postoje. Postoje igrači koji imaju kvalitetu, ali treba to prilagoditi ekipi‘
Piše: Toni RoićObjavljeno: 09. srpanj 2024. 15:42

Mladi igrači Hajduka odradili su odlično provjeru protiv ukrajinskog Ruha i poslije pobjede 3:1 zadali slatke brige treneru Gennaru Gattusu.

- Jako sam zadovoljan jer uvijek je lijepo pobijediti, pogotovo kada naši mladi igrači pokažu svoj talent. Svi oni imaju i talent i potencijal, ali još je preuranjeno donositi zaključke. Vidjet ćemo na kraju priprema u Sloveniji na koga računamo. Trenutačno nam trebaju pojačanja i to što prije. Na tome se radi, ali hoće li netko doći sutra ili možda za mjesec dana, vidjet ćemo i koristit ćemo unutarnje rezerve - kazao je Gennaro Gattuso.

- Za mene nema mladih i starih. Samo oni koji znaju igrati nogomet. S ovim momcima sam tu 20 dana i gledam njihov napredak. Također, stariji igrači, koji su bili na klupi vidjeli su kako su mladi momci igrali i kako su se ponašali. Najvažnije je trčati i truditi se. Možeš pogriješiti, ali važno je to odmah ispraviti. Onaj tko bude trčao i zalagao se taj će igrati. Za mene nogomet ne poznaje godište - naglasio je Talijan i otkrio da će po povratku u Split zadnji pripremni suparnik biti Široki Brijeg i to 18. srpnja u 18.30.

- Svaka nam je utakmica dobrodošla i svaku dobro analiziramo, promatramo greške i tražimo prostor za napredak. Za dva tjedna ćemo odlučiti tko će igrati prvu utakmicu u Europi. Glavni igrači u momčadi ne postoje. Postoje igrači koji imaju kvalitetu, ali potrebno je znati tu kvalitetu prilagoditi momčadi. Tko se u sljedeća dva tjedna bude najviše dokazao, taj će igrati. Na prvu rečeno momčad s Farskih Otoka izgleda kao lakši zadatak, ali imaju specifičan stil igre, trenira ih talijanski trener. Moramo se dobro pripremiti jer na papiru izgleda kao jednostavna utakmica, ali bit će jako teško - upozorio je Gattuso na prvi europski ispit 25. srpnja protiv HB-a iz Torshavna u 2. pretkolu Konferencijske lige.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. rujan 2024 00:56