VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
STRAŠNE BROJKE

Hajdučka euforija: Novi rekord je svaki dan, Hajduk danas ima više od 50.000 članova!

Navijači „bijelih” drže vrlo žestok tempo od gotovo pa tisuću članova dnevno od početka godine
Piše: SN/SD/Frane VulasObjavljeno: 22. veljača 2022. 10:12

Hajduk je premašio brojku od 50 tisuća članova. Okruglu, nevjerojatnu brojku aktivnih članova s plaćenom članarinom za 2022. klub s Poljuda nadmašio je već u prva 53 dana ove godine, piše Slobodna Dalmacija.

Može se reći da je po odazivu članstva ova godina zasad premašila praktično i najoptimističnija predviđanja. Već ranije je, točno na rođendan kluba 13. veljače, Hajduk stekao rekordan broj članova. Tada je, nakon samo 44 dana ove 2022. godine, premašena brojka od 43373 člana u jednoj godini, dotadašnji rekord koji je datirao još iz 2016. godine. Navijači su tada svom klubu za 111. rođendan poklonili najljepši mogući dar, rekord po broju članova. Prije šest dana, točnije 16. veljače premašena je i brojka od 45 tisuće članova u 2022. godini. A danas je evo pukla i pedesetica. Dakle, u međuvremenu se, u tih šest dana, u klub učlanilo još pet tisuća navijača. Za usporedbu, prošle godine Hajduk je ukupno imao „samo” 33370 članova.

Navijači „bijelih” i dalje ne popuštaju i drže vrlo žestok tempo od gotovo pa tisuću članova dnevno od početka godine. Nikada ovoliko članova nije imao Hajduk u jednoj godini niti je ovim tempom stjecao članstvo u svojoj dugoj i bogatoj povijesti. Nema dvojbe, to je samo još jedan dokaz kakva atmosfera vlada oko kluba koji je konačno na katu i travnjaku složio momčad sposobnu da se ravnopravno bori za sami vrh.

Međutim, neće se stati ni na ovome. Ukoliko Marko Livaja i društvo nastave s dobrim igrama i rezultatima, ostanu u borbi za naslov prvaka i osvajanje kupa, a pogotovo ako u konačnici osvoje i trofej(e) nakon dugog posta, onda će sigurno i navijači nastaviti u jakom ritmu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. lipanj 2024 07:08