ANTE CIZMIC Cropix
BIVŠI MODRI

‘Hajduk će s Rakitićem biti opasan, ali Dinamo je i dalje najbolji, ponovno će dominirati u HNL-u‘

‘Daj Bože da Dinamo izbori Ligu prvaka. Nadam se da hoće. Imaju kvalitetu za to‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. srpanj 2024. 13:52

Reprezentativac Vatrenih Luka Ivanušec se nakon Eura i odmora u Novalji ponovno okreće klupskom nogometu i povratku u Feyenoord, a u velikom razgovoru za Sportske novosti osvrnuo se na posljednja zbivanja vezanih u reprezentaciju, ali na Dinamo i Hajduk i novu sezonu HNL-a.

Na odlasku iz Dinama kazali ste “bit će ponovno prvak”. Tako je bilo. Kako vam sada izgledaju Modri?

- Napravili su iznimno dobru momčad. Ne znam hoće li biti odlazaka... Jako, jako dobra ekipa, mislim da će i ove godine biti dominantni u HNL-u, a daj Bože da izbore Ligu prvaka. Nadam se da hoće. Imaju kvalitetu za to. Ma, siguran sam da hoće.

Marka Pjacu vidite kao veliko pojačanje?

- Mislim da će biti jer svi znamo njegove kvalitete. Tko će još doći, ne znam, ako se još nešto realizira to bi bila stvarno jaka ekipa, mogli bi raditi velike rezultate čak i u Ligi prvaka.

Rekli ste da će Dinamo dominirati u HNL-u. Ako Hajduk dovede Ivana Rakitića i još neka pojačanja, može li to što promijeniti?

- Ako dovedu Rakitića, zna se tko je on, i sve druge o kojima se govori, Hajduk će biti konkurentan. U niti jednom trenutku nisam rekao da Hajduk nije konkurentan, međutim, Dinamo je najbolji.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Arne Slot, koji vas je trenirao u Feyenoordu, postao je trener Liverpoola, a vaš je novi šef Danac Brian Priske, koji vas zna jer stigao je iz praške Sparte. Njegovom klubu zabili ste gol lani u kolovozu...

- Baš me nekidan Priske zvao i rekao da me se sjeća po toj utakmici. Jedva čekam vidjeti kako će izgledati s njim, to je neka nova ideja igre... Što se tiče Slota, to što je otišao u Liverpool je zasluženo. Pedantan je do zadnjih detalja, što je sve napravio s Feyenoordom... Osvojio je prvenstvo, Kup, dobro smo igrali u Ligi prvaka, Europskoj ligi. Vidi se njegov potpis na načinu na koji smo igrali dobar nogomet, lijep, s puno šansi. Želim mu svu sreću u Liverpoolu.

Nije lako doći nakon Jürgena Kloppa, on je i osvojio trofeje, ali je i karizmatičan trener.

- Teško je nadomjestiti Kloppa, ali Arne ima tu sposobnost, tu disciplinu i točno zna kako želi da mu momčad igra. Mogli bismo gledati Liverpool koji igra jako lijep nogomet. Visoki presing, posjed i puno šansi, a kad ostaneš bez lopte vraćaš se natrag dok je na oduzmeš.

Cijenjeni su nizozemski treneri, što je tajna?

- Dosta ih ide u Englesku, kao i igrača. Od nas su sada dvojica otišla u Brighton. Englezi prate nizozemsko tržište, pa uzimaju trenere i igrače iz te lige.

To je vaš put? Ne stavljamo pritisak...

- Ha, ha, moguće...

Što vam je rekao Priske o Euru? Je li prvo pitanje bilo jeste li dobro, jeste li preživjeli?

- Ha, je... Mislim, znao je da je ispadanje bilo veliko razočaranje i što nas je dijelilo. Kazao je da jedva čeka da dođem i da počnemo raditi zajedno. Malo smo prokomentirali tu utakmicu Sparte i Dinama s koje me se sjeća. Rekao je da zna što može očekivati, gledao je nastupe Feyenoorda. Sve je super.

Linker
06. rujan 2024 10:46