TOM DUBRAVEC Cropix
PREGOVORI U TIJEKU

Hajduk dobio ponudu za najskupljeg igrača, evo koliko su Talijani spremni platiti za Pukštasa

Je li moderni veznjak već odigrao svoju zadnju utakmicu za splitski klub?
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 27. kolovoz 2024. 23:00

Mladi američki reprezentativac Rokas Pukštas najjači je izvozni adut Hajduka, igrač od kojeg se ovog tjedna puno očekuje. Ali, ne u utakmici s Osijekom, Pukštas za Hajduk “igra” do petka, do trenutka kada pada zastor u ligama Petice.

Parma je i dalje glavni pretendent na kupovinu 20-godišnjeg Amerikanca, ali razlika je u dva milijuna eura. Razlika ponude i potražnje.

Klub iz grada “mlijeka i sira” ponudio je pet milijuna eura, ali u Hajduku su dosad smatrali da je taj iznos premalen. Za otkup Pukštasa tražilo se najmanje sedam milijuna eura. Takav je odnos snaga bio prošli tjedan, a što će donijeti finiš mercata na Čizmi tek ćemo vidjeti u nadolazećim danima. Ponuda može propasti, ali može se i realizirati. Dapače, već bi i bila u završnoj fazi “obrade” da je Hajduk pristao na pet milijuna eura. Ali, nije i pregovori su zapeli, što dakako ne znači da se ne mogu nastaviti. Pritom, uz odštetu Hajduku treba dodati i uvjete koje može dobiti sam igrač. Premda je Pukštas od početka mercata inzistirao na odlasku u Bundesligu, trenutno se nudi Italija kao najbolja opcija za Hajduk, stoga treba reći da bi Pukštas u Parmi mogao dobiti ugovor od 500.000 eura godišnje.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

U Hajduk je Pukštas došao besplatno prije četiri godine, štoviše, morao je prvo proći probu da bi uopće ostao u kadetima Bijelih. U godinu i pol, od kolovoza 2020. do kraja travnja 2022., napravio je golemi skok debitiravši za prvu momčad kod trenera Valdasa Dambrauskasa sa 17 godina i 8 mjeseci. Od tada je skupio 67 službenih nastupa, postigavši pritom 11 zgoditaka u bijelom dresu. Uz brojke utakmica i golova, uskoro bi se mogla dodati i bogata svota zarade na igraču koji je do Poljuda stigao preko dopunske selekcije i oštrog kriterija probe.

Prošle nedjelje u Puli je proslavio 20. rođendan, po svemu sudeći i posljednji u bijelom dresu. Jasno, zadnji ako se jednog dana ne poželi vratiti na Poljud...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 10:57