Josip Elez (desno)

 ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
MILJENIK NAVIJAČA

Hajduk dobiva veliko pojačanje, jedan od ključnih igrača uskoro bi se mogao vratiti u momčad

Nakon čitave polusezone koju je propustio zbog ozljede uskoro će zaigrati za Hajduk
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 18. svibanj 2023. 23:27

Sedam i pol mjeseci stoper Hajduka Josip Elez na oporavku je od ozljede kuka. Zadnju je utakmicu odigrao je 30. listopada prošle godine kada je zamijenjen na gostovanju kod Lokomotive (2:2) u istoj utakmici kada se ozljedio i kapetan Lovre Kalinić. Početkom prosinca operiran je u Švicarskoj, a potom je propustio kompletno proljeće. U jednoj od najpoznatijih klinika obavljena je artroskopska operacija kuka. Za Hajduk TV otkrio je Elez kako prolaze dani rehabilitacije i kada bi se mogao vratiti na travnjak.

-.Bol sam počeo osjećati kod prve prvenstvene stanke zbog utakmica reprezentacije. Sve je u početku bilo ok, do studenoga. Tada sam osjetio da više ne mogu podnositi bol. Dogovorili smo se tada u klubu da vidimo na pregledima što treba napraviti. Došlo je do toga da se trebam operirati. Rečeno mi je da potom idućih pola godine ništa neću moći raditi. Skoro se bliži kraj toga. Nadam se da će sve biti u redu. Plan je bio da počnem trenirati s momčadi na početku priprema za iduću sezonu. A onda, ako bude sve u redu, da samo nastavim tako i dalje - kazao je ključni obrambeni igrač Bijelih, 29-ogodišnji stoper Josip Elez.

Pritom je objasnio i kako ide rehabilitacija.

- To je bio kirurški zahvat kojim se trebao odstranjivati dio kostiju u kuku i zdjelici. Samo zbog toga što kost mora zarasti moram izbivati duže vrijeme. Najbitnija stvar kod povratka poslije ozljede je da si dobar u glavi, da ne misliš da se nešto loše može dogoditi. Ako uvijek misliš da ti može biti nešto, onda tijelo tako i reagira i uvijek ćeš osjećati kao da ti jest nešto. Treba vjerovati ljudima koji su te operirali, ljudima s kojima radiš rehabilitaciju, da će sve biti u redu. Ako i osjećaš nešto treba vjerovati da će ta bol nestati zbog toga što je to već bol zbog toga što mišići nisu radili, što je tu sada novo tkivo koje treba zacijeliti. Samo treba misliti pozitivno.

Kada bi se mogli vratiti na travnjak?

- Nadam se jako brzo. Dosadilo mi je više biti u teretani po cijele dane. Jednostavno, nadam se da ću što prije moći raditi sve s loptom. Zato svi igramo nogomet, da bi mogli igrali na terenu s ostatkom momčadi, a ne da bi bili sami u teretani.

Osvrnuo se pritom i na kraj sezone u kojoj je ubilježio 16 nastupa sa tri asistencije.

- Matematički se u prvenstvu ne može više ništa, ali treba dobiti svaku utakmicu i pripremiti se finale kupa. Ako ne osvojiš kup, bezveze si igrao prethodnih četiri-pet utakmica da bi došao tu. Treba to shvatiti maksimalno ozbiljno. Želim puno sreće momčadi da opet uzmemo Rabuzinovo sunce pa da iduće sezone opet idemo na nešto više – zaključio je Elez.

Linker
28. rujan 2023 01:14