Mindaugas Nikoličius i Ivan Lučić

 ROBERT MATIć/HAJDUK.HR
PREDSTAVLJEN NA POLJUDU

Hajduk doveo novo pojačanje: ‘Predobar je osjećaj doći u najveći klub u regiji‘

Splitski klub je nakon ozljede Lovre Kalinića doveo novog vratara kako bi pojačao konkurenciju
Piše: SNObjavljeno: 30. studeni 2022. 13:00

Ono o čemu se pričalo posljednjih dana dobilo je i službenu potvrdu - Hajduk je doveo novog vratara, 27-godišnjeg Ivana Lučića. On u Hajduk stiže kao slobodan igrač nakon što je prethodno bio član Istre 1961, s kojom je raskinuo ugovor.

"Nakon teške ozljede našeg kapetana Lovre Kalinića morali smo brzo reagirati, skautirali smo i analizirali nekoliko vratara i odlučili se za Ivana Lučića. Radi se o vrataru koji je dobar u svim fazama nogometne igre s izraženo kvalitetnom igrom nogom te izlascima na centaršuteve. U dobrom je fizičkom stanju, a zimska pauza će mu odlično doći za adaptaciju na našu momčad. Radi se o prošlosezonskom kapetanu Istre 1961 koji jako dobro poznaje ligu i osobi s izraženim liderskim karakteristikama, vrataru koji u svojoj biografiji ima iskustvo treniranja i igranja u Bayern Münchenu. Smatram da će biti pozitivna konkurencija našim vratarima i gurati ih na svakoj utakmici i treningu prema naprijed", rekao je sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius za službenu internetsku stranicu splitskog kluba.

Lučić je rođen u Beču, karijeru počeo u klubu Post SV, a bio član FC Stadlau, Austrije Beč, SV Ried, Union St.Florian, Bayerna iz Münchena, Bristol Cityja, danskog AAb-a te Istre 1961.

" Doći u najveći klub u regiji je predobar osjećaj da bi ga sada mogao opisati riječima. Dugo godina poznajem Lukasa Grgića, igrao sam u Austriji puno puta protiv njega, on mi je rekao sve najbolje o klubu, gradu, igračima i jedva čekam krenuti. Kroz karijeru sam prošao dosta klubova, između ostalog i Bayern, siguran sam da mogu puno pomoći mlađima. Ligu dobro poznajem, u HNL-u sam odigrao skoro 80 utakmica, tako da mi nije potrebna velika prilagodba. Bit će mi čast dijeliti svlačionicu s Lovrom Kalinićem i Danijelom Subašićem, dva tako velika imena. Tu je i jedan mladi kvalitetni vratar, Karlo Sentić, kojeg ćemo motivirati i gurati prema naprijed", izjavio je Lučić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 04:52