Foto: Robert Matić/Hajduk.hr
OPTIMIZAM S POKRIĆEM

Hajduk gazi na pripremama: Ovakvi ozbiljni i efikasni Bijeli zadat će glavobolju konkurenciji u Hrvatskoj

Ostalo je samo da se Kleinheisler uklopi kroz pripreme i momčad će biti jedna cjelina
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 13. siječanj 2024. 21:38

Taman kada smo htjeli napisati "Hajduk opet Mađare pobijedio istim rezultatom", Bijeli su utrpali još dva komada i postavili konačnih 5:2. Visoka pobjeda koja obećava. Ne nosi bodove, nije razlog nikakve euforije, ali Hajduk izgleda ozbiljno. Uz to, Hajduk je efikasan, ima širinu rotacije i tu su elementi optimizma.

Druga pripremna utakmica bila je bolja od prve. Trećeplasirana ekipa Mađarske neusporedivo je kvalitetnija od slovenskog Aluminija. Ali, Hajduk je oba protivnika rezultatski deklasirao, premda su se Mađari puno dulje držali. No, idemo redom, jer optimizam ima svoje jasne temelje.

Hajduk je ozbiljan u prepoznatljivom rasporedu, sa preciznim zadaćama svakog pojedinca. Bijeli su uigrani, imaju svoje jasne mehanizme na terenu. Nema nepoznanica, ostalo je da se Kleinheisler uklopi kroz pripreme i momčad će biti jedna cjelina. U zadnjoj liniji isprobava Karoglan desne bekove na lijevoj strani, pri čemu je Sigur ostavio bolji dojam od Moufija. Hrvatski Kanađanin prodorniji je na lijevom beku, ali bit ćemo suzdržani u konačnoj procjeni. U sredini smo gledali dva tandema veznjaka, u prvom dijelu Odjidju i Krovinovića, u drugom Žapera i Kalika.

Konkurencija koja će Karoglanu stvoriti dodatne "slatke" brige. U napadu jedno poluvrijeme Livaja i pola sata Nikola Kalinić na "devetki", a Pukštas i Trajkovski iza polušpica kao najjači aduti ofenzivne igre. Ali, važno je naglasiti, momčad djeluje seriozno i što je najvažnije homogeno. Pored svega, prisutna je jaka konkurencija, Karoglan ima koga rotirati, a to će biti iznimno važan segment za nastavak, možda i presudan u nastavku sezone.

Efikasan je Hajduk na pripremama, osam su pogodak zabili Bijeli u dva susreta. Istina, drugi se igrao 120 minuta, ali pogoci se broje. Prošle jeseni Bijeli su malo zabijali, najčešće pobjeđivali sa 1:0, ali u Umagu se otvorila "špina". Što je još bitnije, stvarali su prilike, dvaput gađali u gredu (Livaja, Trajkovski), promašivali velike "zicere" (Pukštas), a zabili su pet pogodaka. kako će biti u prvenstvu to nitko ne može jamčiti, ali na istarskim pripremama gledamo izrazito efikasni Hajduk. U osam pogodaka imali smo čak sedam strijelaca, samo je Livaja zabio u oba susreta u Umagu.

Hajduk gazi na pripremama. Nisu službene utakmice, test dvoboji su u zimskoj predsezoni, ali Bijeli su zanimljivi za gledanje svima koji vole nogomet. Svima osim konkurenciji kojoj, po prikazanom u dva pripremna susreta, mogu samo glavobolju stvoriti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 19:02