VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
ODLUKA O NAPADAČU

Hajduk i navijači čekaju, odluka je pala, evo kad se očekuje dolazak Nikole Kalinića na Poljud!

Ostala su još tri igrača koji su rano zbog ozljeda zaključili jesen, a zanimljivi su u zimskom mercatu
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 08. siječanj 2022. 08:02

Nikola Kalinić zaigrao je nakon dva mjeseca, u dresu Verone sudjelovao je u pobjedi na gostovanju kod Spezije (2:1). Nakon što je prošle srijede proslavio 34. rođendan, Kalinić je dan kasnije odigrao posljednjih 20 minuta za momčad Igora Tudora. Ali, njegov nastavak igranja za Veronu ništa ne mijenja u planovima Hajduka, koji smjera Kalinića već ove zime preseliti na Poljud.

Dolazak Kalinića očekuje se do kraja mjeseca, a pritom je jasno zašto se ni Veroni ne žuri. Nema Verona alternaciju za Simeonea, uostalom, Kalinić je i pred dva dana ušao na travnjak umjesto argentinskog golgetera. Stoga i Verona važe, gleda što se može dobiti na tržištu kako bi što lakše preboljeli povratak Kalinića u svoj bivši klub.

image

Lovre i Nikola Kalinić

Instagram

Kalinić je prije Spezije zadnju utakmicu odigrao još početkom studenoga, kada je u remiju u Napulju zaradio dva žuta i brzo isključenje poslije samo devet minuta provedenih na terenu. Potom je odradio suspenziju, ali stigla ga je i ozljeda, pa je kraj 2021. proveo na oporavku. Mnogi su se pritom pitali je li uopće spreman za igru i kako će se ozlijeđen priključiti Hajduku, ali sve te nedoumice oko zdravstvenog stanja dobile su jasan odgovor prošloga četvrtka i jasno je da je Kalinić spreman za igru.

Spreman je i za povratak na Poljud, ali tek na kraju siječnja. S obzirom na trenutačnu korona-situaciju u Hajduku, nemaju ni Bijeli razloga za žurbu glede povratka Kalinića. Dok momčad preboli koronu trebao bi stići i Kalinić, a pritom će i Verona dobiti vrijeme za pronalazak nove alternacije Simeoneu. Bitno je da je Kalinić donio odluku o povratku.

image
FRANCO ROMANO Nurphoto Via Afp

U međuvremenu, nakon odlaska Diamantakosa na posudbu u Izrael, ostala su tri igrača koji su prošlu jesen zbog ozljeda zaključili još u listopadu, a pritom su jako zanimljivi u zimskom mercatu. Vratar Josip Posavec, te dva krilna napadača, Samuel Eduok i Alex Kačaniklić, tercet je iskusnih, koji će se na proljeće teško domoći značajnije minutaže. Najteže Posavec pored Lovre Kalinića i alternacije mu Subašića, ali ništa veće izglede za bitnije igranje nemaju ni Eduok i Kačaniklić. Jer, Hajduk gleda prema još jednom krilnom napadaču, a pritom su Nigerijac i Šveđanin u drugom planu. Istina je da bi svojim iskustvom mogli i morali pružiti više, no činjenica je da su se dugo mučili s ozljedama i nisu opravdali svoj boravak na Poljudu. Međutim, zimski je prijelazni rok puno zahtjevniji od ljetnog, manja je potražnja na igračima, a posebno za onima koji nisu igrali u recentnom razdoblju.

Uz to, sva trojica imaju dugogodišnje ugovore. Posavec i Eduok pod obvezom su s Hajdukom do ljeta 2023., a Kačaniklić i godinu dulje, do kraja svibnja 2024. godine. Eduok i Posavec su upisali po četiri nastupa prošle jeseni, a Kačaniklić sedam uz naglasak da je iz terceta zadnji zaigrao. Početkom studenoga protiv Hrvatskog dragovoljca je dobio 22 minute i tu je bio kraj.

Tri igrača koji bi u mnogim hrvatskim prvoligašima imali status nositelja u Hajduku su na margini zbivanja. U prilog im ne ide ni činjenica da će ove zime izostati prave, kompletne, pripreme. Ali, bit će zanimljivo ispratiti i njihovu reakciju. Ako su već propustili najveći dio prvog dijela sezone, zdravi i sposobni mogu se natjecati za momčad u drugom dijelu. Poglavito Eduok i Kačaniklić, koji imaju znanja i iskustva da bi svojim radom pokazali zašto su dovedeni u Hajduk.

Obojica trenutno predstavljaju najveći neiskorišteni potencijal i s obzirom na to da prodaja neće ići glatko ni jednostavno, za Hajduk bi trenutno najbolja vijest bila njihov povratak u formu. Zimske pripreme sigurno su im posljednja šansa. Razvidno je, ukoliko tu prigodu ne iskoriste, a pritom ne dođe do iznenađujućeg odlaska ovog mjeseca, na ljeto je neminovan rastanak za Eduoka i Kačaniklića. Raskid ili transfer?

Ovisit će prvenstveno o njihovom učinku na proljeće, ali nema sumnje da su dva internacionalca velika nada, ali i briga. Kako za Dambrauskasa, tako i za Nikoličiusa. Nijedan sportski direktor ne voli gledati kako mu na klupi ili tribinama sjede skupocjena pojačanja, igrači koji su trebali biti predvodnici momčadi. A uz to se sprema i dolazak Kalinića, kontinuiranoj minutaži se nadaju Biuk, Ljubičić i Sahiti. Zahtjevno za sve, od igrača do struke.

ČETIRI TALIJANSKA KLUBA

Fiorentina

AC Milan

AS Roma

Hellas Verona

34

godine u srijedu je proslavio iskusni Nikola Kalinić

1,0

milijun eura vrijednost je Nikole Kalinića na TM-u

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 18:24