HAJDUK.HR
STRUČNA PODRŠKA

Hajduk i Specijalna bolnica Sv. Katarina potpisali ugovor o suradnji! ‘Najbolji se uvijek vežu uz najbolje!‘

Specijalna bolnica Sv. Katarina najveća je multidisciplinarna privatna bolnica u Hrvatskoj
Piše: SNObjavljeno: 04. veljača 2022. 19:46

HNK Hajduk i Specijalna bolnica Sv. Katarina svečano su danas u Zagrebu u prostorijama bolnice potpisali Ugovor o poslovnoj suradnji, kojim bolnica postaje službena zdravstvena institucija HNK Hajduk, a koja će igračima omogućiti pristup vrhunskoj dijagnostici, najboljim terapijsko-operacijskim postupcima i individualno pripremljenim rehabilitacijskim procesima, prenosi službena stranica hajduk.hr.

Ugovor je u ime HNK Hajduk potpisao predsjednik Uprave Lukša Jakobušić, a u ime Specijalne bolnice Sv. Katarina predsjednik Upravnog vijeća bolnice prof.dr.sc. Dragan Primorac. Potpisivanju ugovora prisustvovali su članica Uprave HNK Hajduk Marinka Akrap, vratari Lovre Kalinić i Danijel Subašić te klupski liječnici Ante Turić i Boris Bećir. U ime bolnice potpisu su nazočili doc.dr.sc. Fabijan Čukelj, doc.prim.dr.sc. Dinko Vidović i doc.dr.sc. Damir Hudetz, predstojnik Klinike za ortopediju Specijalne bolnice Sv. Katarina.

Specijalna bolnica Sv. Katarina, osnovana 2011. godine, najveća je multidisciplinarna privatna bolnica u Hrvatskoj, europski je centar izvrsnosti i surađuje s vodećim američkim i europskim zdravstvenim institucijama. Bolnica je europskim predvodnik uvođenje cjelovitog koncepta personalizirane medicine u kliničku praksu, a koristeći najsuvremeniju tehnologiju omogućuje sportašima najbolju moguću dijagnostiku te operativne i dijagnostičke postupke. Specijalna bolnica Sv. Katarina nastavna je baza četiri medicinska fakulteta među kojima i Medicinskog fakulteta sveučilišta u Splitu, a njeni stručnjaci primjenjuju sve dijagnostičke i terapeutske postupke koje poznaje moderna ortopedija i sportska medicina, a među prvima u Europi su započeli s aplikacijom mikro-fragmentiranog masnog tkiva koje sadrže mezenhimalne matične stanice u svrhu liječenja osteoartritisa i regeneracije hrskavice.

- Želimo našim igračima i djeci osigurati najbolje uvjete za rad i razvoj, a bolnica Sv. Katarina najbolja je za medicinsku skrb sportaša. Zahvaljujem se profesoru Primorcu i njegovom timu sto će svoje znanje, iskustvo i vrijeme staviti u službu Hajduka, svog Kluba i svog grada. Najbolji se uvijek vežu uz najbolje. – istaknuo je ovom prilikom predsjednik Uprave HNK Hajduk Lukša Jakobušić.

Voditelj Hajdukove zdravstvene službe dr.med. Ante Bandalović istaknuo je još neke prednosti ove suradnje.

- Kao centar izvrsnosti Sv. Katarina je i do sada bila na usluzi Hajduku u zahtjevnim dijagnostičkim i terapijskim postupcima, dok će ovaj sporazum dati novu dimenziju toj suradnji i podignuti razinu zdravstvene skrbi za naše igrače. S medicinske strane osim stručne potpore i dostupnosti najnovijih dijagnostičkih i terapijskih metoda raduje nas i mogućnost edukacije našeg kadra i suradnje na znanstvenim projektima koje provodi Sv. Katarina - dodao je Bandalović.

- Hajduk je jedan od simbola hrvatskog sporta i iznimno sam ponosan na našu suradnju koju je inicirao predsjednik Jakobušić sa svojim timom. Ciljevi Specijalne bolnice Sv. Katarina i Hajduka su identični - izvrsnost u svemu što radimo. Cijeli hrvatski sport mi je u srcu, ali kao bivši pionir Hajduka u generaciji sjajnog trenera Sergija Krešića, uvijek sam emotivno bio i ostao vezan za Hajduk, a zajedno sa svojim timom učiniti ću sve kako bi igrači Hajduka imali najbolju moguću zdravstvenu skrb, što će im, naravno biti preduvjet za postizanje vrhunskih rezultata – rekao je prof.dr.sc. Dragan Primorac.

Linker
10. svibanj 2024 16:30