Rokas Pukštas

 Vojko Bašić/Cropix
ZELENO SVJETLO

Hajduk ipak pušta mladu zvijezdu na Svjetsko prvenstvo! Amerikanci prihvatili prijedlog s Poljuda

Sportski direktor Mindaugas Nikoličius objasnio je kako je tekla korespondencija sa SAD-om
Piše: SNObjavljeno: 10. svibanj 2023. 19:18

Hajdukov prvotimac Rokas Pukštas konkurirat će za nastup na Svjetskom prvenstvu U-20 reprezentacija koje se održava u Argentini. S Poljuda su dobili novi poziv za Pukštasa u kojem je nogometni savez SAD-a zatražio da se igrač priključi reprezentaciji nakon finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, što je bio i prvotni prijedlog Hajduka, a to je i prihvaćeno, objavljeno je na Hajdukovoj službenoj stranici.

Svjetsko prvenstvo za U-20 reprezentacije održava se od 20. svibnja do 11. lipnja, a finale Hrvatskog nogometnog kupa na rasporedu je 24. svibnja. Situaciju je pojasnio Hajdukov sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

- Prethodno smo iskomunicirali kako je poziv za igrača Rokasa Pukštasa stigao krajem travnja. U dogovoru s igračem i savezom smo tada smo odlučili kako Pukštas neće sudjelovati na prvenstvu, ali odmah smo nogometnom savezu SAD-a ponudili mogućnost da se igrač priključi reprezentaciji nakon finala Hrvatskog kupa, odnosno nakon 24. svibnja. Tu mogućnost je savez na početku odbio, međutim prije dva dana dobili smo naknadni poziv u kojem prihvaćaju ono što smo im ponudili te ne vidimo razlog da ne odgovorimo pozitivno na njihov zahtjev jer smatramo da je to najbolje za Hajduk i za Rokasa - istaknuo je sportski direktor Bijelih.

Linker
23. travanj 2024 00:51