DAMIR KRAJAC/CROPIX
BOČKAJ ZA SN

‘Hajduk jako poštujem, ali nisu oni naš najveći konkurent za titulu! A derbi će biti spektakularan!‘

‘Kada sam posljednji put igrao u Splitu, zaradio sam pljesak punog Poljuda. Sada sanjam da zabijem!‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. ožujak 2022. 18:08

Petar Bočkaj u subotu je protiv Šibenika postigao svoj prvi pogodak za Dinamo. Onaj najvažniji, “otvarajući” za početno vodstvo. Ne samo to, Bočkaja smo proglasili i najboljim igračem utakmice u Maksimiru.

Vjerovali ili ne, Pero Bombardero je svoj posljednji pogodak prije ovog Šibeniku zabio u šesnaestini finala Kupa u dresu Osijeka protiv Bednje, zbilo se to 15. rujna prošle godine. A u prvenstvu je zadnji put pogodio 29. studenog 2020. godine protiv Rijeke. Dakle, u HNL-u nije zabio godinu i tri i pol mjeseca, 461 dan... Stvarno je prošlo jako, jako dugo.

Što mu znači prvi pogodak za Modre, kome ga je posvetio?

- Moj prvi pogodak za Dinamo jako mi puno znači, dugo nisam zabio. Rekao bih - konačno. Taj moj prvi pogodak u plavom dresu posvećujem svojoj obitelji - kazao nam je Bočkaj.

Pogledajte prvi gol Bočkaja za Dinamo:

Kad smo već kod tih pogodaka, sad kad je konačno pogodio nakon toliko vremena, razmišlja li o nekoj brojci do kraja sezone, ne samo o pogocima, nego i o asistencijama, ključnim dodavanjima?

- Trudim se uvijek dati svoj maksimum. Nemam neki posebni cilj, ali naravno da želim imati što bolju statistiku. Nisam razmišljao o brojkama, ne treba si zadavati neke ciljeve, nego samo igrati najbolje što se može. Pa ćemo onda vidjeti gdje će me to dovesti, koliko će utjecati na brojke.

Nije lako igrati u Dinamu

Je li zadovoljan sa svojim dosadašnjim igrama u Dinamu? Drži li da se predstavio kao pravo pojačanje, je li ovo što sad gledamo “pravi Bočkaj” ili njegove prave igre tek dolaze?

- Zadovoljan sam... Prošao sam dobre pripreme, baš sam se dobro spremio. Imao sam neke, ne bih kazao loše utakmice, nego u njima nisam imao adekvatan doprinos. Ali ukupno sam zaista zadovoljan, eto došao je i taj pogodak. Ipak, stigao sam u novi klub. Nije lagano igrati u Dinamu. Ne može to nitko znati tko nije odijevao plavi dres. Niti može osjetiti... Jesam li se dokazao kao pojačanje? Ha, to pitajte trenera i ljude u klubu koji su me kupili. Nadam se da su u klubu zadovoljni, a to je za mene najbitnije. Pitali ste je li ovo “pravi” Pero Bočkaj? Je, je... Ali imam još puno prostora za napredak. Uvijek se može bolje. Na tom boljitku radim svaki dan, dajem sve od sebe kako bih bio što bolji.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX

U subotu je veliki derbi na Poljudu? Što vam prvo padne napamet kad se spomene Hajduk?

- Iskreno, ne znam što bih vam rekao... Sigurno jest da Hajduk ima dobru momčad. Imaju iza sebe ogroman broj navijača koji ih žestoko bodre. Dakle, eto, prvo mi padne napamet da je Hajduk dobar i da ima veliki broj žestokih navijača.

Kakav derbi predviđate? Čvrsto, tvrdo, borbeno... ili ipak nadigravanje?

- Derbi će se kao u svaki igrati na najvećoj mogućoj razini. Očekujem - sve! Borbu, čvrstinu, žestinu, borbenost, ogromnu motivaciju, nadigravanje. Znam da će biti nadigravanje na maksimumu. Ali ne nadigravanje u svim segmentima, u duelu, snazi, nogometnim vještinama. Mislim da će se u subotu odigrati spektakularni derbi!

Veliko poštovanje

U Splitu je euforija, stadion će biti prepun. Volite li igrati u takvoj atmosferi?

- Naravno da volim. Kad sam s Osijekom igrao na Poljudu, zaradio sam pljesak punog Poljuda. Lijepo je vidjeti da u HNL-u vidite puni stadion. To je dodatni motiv svima, tako i meni.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX

Ha, sad ćete teško doživjeti pljesak Poljuda kad dođete u dresu Dinama?

- Normalno jest da svatko razumije veliko suparništvo Dinama i Hajduka. Imam veliko poštovanje prema Hajduku. Nikad na Poljudu nisam imao loših iskustava.

Neki kažu da bi derbi mogao možda biti podosta bitan kad se radi o konačnom raspletu prvenstva? Slažete li se s tom konstatacijom?

- Derbi definitivno mnogo znači za nas i Hajduk. Ali ta utakmica sigurno neće biti presudna. Ima još mnogo bodova u igri, još mnogo velikih derbija. Pa samo s Hajdukom nakon subote igramo još dvaput. Svašta se može još dogoditi.

Je li Dinamu ipak Hajduk najveći suparnik u borbi za titulu?

- Iako ih zaista maksimalno poštujem, ne bih ih nazvao najvećim konkurentom za titulu. Zato što su jako dobre momčadi Osijek i Rijeka. Zaista se teško odlučiti izabrati najvećeg konkurenta za naslov. Iako mislim, bez obzira na respekt prema svima, Dinamo je broj 1.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX

Koji su najjači Dinamovi aduti na Poljudu? Što vas može dovesti do pobjede?

- Mi na Poljudu možemo pobijediti. Tome se i nadamo. Nema razloga da ne bude sve kako treba, da ne uzmemo tri boda. Vjerujte, svi ćemo dati svoj maksimum. Imamo kvalitetu, imamo sve što nam je potrebno. Naša momčad može izdržati svaki pritisak. Punog Poljuda, svih njihovih navijača. Ne trebamo se brinuti, mi možemo dobiti svakoga.

Odlučuje momčad

A gdje vidite najveću snagu Hajduka? Koji su splitski aduti?

- Ima naš suparnik mnogo dobrih igrača koji će protiv nas biti dodatno motivirani. Igraju na svom terenu i pred svojom publikom, to im je najveći adut.

Kad smo već kod napadača, tko će dobiti napadačku bitku na Poljudu? Petković i Oršić s jedne strane ili Livaja i Kalinić s druge?

- Naravno Oršić i Petković! S Oršom i Petkom treniram i igram, s Livajom i Kalinićem nisam nikad. No, držim da derbi u konačnici neće odlučivati pojedinačna kvaliteta. U takvim utakmicama odlučuje momčad.

'Neka na Poljudu i slučajno uđe u rašlje'

Sanjate li pogodak na Poljudu? Nastavak niza nakon Šibenika? Ako je pao prvi, što ne bi i drugi?

- Naravno da sanjam pogodak na Poljudu! Dat ću sve od sebe da zabijem Hajduku. Može i slučajno u rašlje, ha, ha, ha... Ili da asistiram, nema veze. Želim pomoći svojoj momčadi kako bismo se sretni vratili u Zagreb.

Biste li se usudili prognozirati rezultat?

- Ne bih! Ali bih se usudio kazati da ćemo sigurno dati sve od sebe, igrati do krajnjih granica svojih sposobnosti, da će naši navijači vidjeti Dinamo koji žele gledati. Definitivno idemo po tri boda - zaključio je Bočkaj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 17:04