BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
BIJELI U PROBLEMIMA

Hajduk je doživio težak udarac u borbi za titulu, što će sada napraviti Karoglan? Prisiljen je na izmišljanje

"Dobri duh" svlačionice mora na operaciju koljena i izgubljen je za ovu natjecateljsku sezonu
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 02. studeni 2023. 20:37

Hajduk zaista nema sreće, jer Dario Melnjak, jedan od najstandardnijih i najboljih prvotimaca splitskog kluba, našao se u autu, zbog teške, čak najsloženije dijagnoze za nogometaša, pa i sportaša uopće: ozljede križnih ligamenata koljena. Mora na operaciju, za njega je sezona završena...

Zato je logična izjava Mislava Karoglana, trenera "bijelih", koji je poslije utakmice u Pločama protiv Jadrana, i prolaza u četvrtfinale Kupa, doslovno zakukao:

- Iznimno me pogodila, baš potresla, ozljeda Melnjaka, koji vjerojatno duže vrijeme neće moći igrati. Koliko će to dugo biti, tek treba vidjeti. No, on mi je bio potreban. S Melnjakom sam imao određene planove, za koje sam bio uvjeren da će funkcionirati. Izgubio sam igrača koji je polivalentan, i sada treba tražiti druga rješenja.

Trener se također osvrnuo i na nevjerojatnu situaciju da mu za sljedeću utakmicu protiv Rudeša, uz Melnjaka, na raspolaganju ne mogu biti i dva također udarna igrača - Marko Livaja i Filip Krovinović na utakmici u Koprivnici dobili su treći žuti karton.

image
BOZIDAR VUKICEVIC Cropix

Polivalentan igrač

Momčad Hajduka je na minulim utakmicama u prvenstvu, osim na onih pet početnih, kada su nanizali pet pobjeda, pokazala brojne manjkavi u djelotvornosti, tako da je Melnjakova teža ozljeda doslovno udar na ambicije kluba. Radi se o tome da su "bijeli", što je poznato, umnogome ovisni u učinku Marka Livaje, ali naročito i igri Melnjaka. On je od svih igrača splitskog kluba, zbog svoje polivalentnosti, jedini bio u stanju adekvatno podržati Livaju, ali i postići dragocjene golove.

Kapetan Hajduka Lovre Kalinić, istinski lider u svlačionici, odmah je posumnjao da se Melnjak teško ozlijedio:

- Doživjeli smo veliki udarac. Dario je odličan igrač, i u pravom smislu dobri duh svlačionice. Čim se dogodilo, odmah sam znao o čemu se radi, jer sam to i sâm doživio. Iznenadilo me što je nastavio utakmicu. Ali to je Dario, to je njegov mentalitet. Nikad se ne predaje. Želim mu što brži oporavak, čekamo ga.

image
PAUN PAUNOVIC Cropix

Otpala prvotna ideja

Ozljeda je ipak najviše pogodila Melnjaka, jer je doživio da ga poslije duže vremena među svoje izabranike, makar u formi pretpoziva, pozvao Zlatko Dalić.

Sada ostaje vidjeti što može izvesti trener Mislav Karoglan, najprije za utakmicu protiv Rudeša, ali onda i dalje. Može se zaključiti da je Ismael Diallo siguran za poziciju lijevog beka, što je i bila ideja trenera, kako bi defenzivnih zadataka oslobodio Melnjaka i pojačao njegovu ulogu u napadu.

No, pitanje je, je li on kvaliteta koja je potrebna Hajduku, jer se dosad nije pokazao kao pojačanje. Zbog Melnjakove ozljede je i iz Solina, s dvostruke registracije, na Poljud vraćen mali Šimun Hrgović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 03:57