ANTE ČIZMIĆ/Cropix
POLJUDSKE ŽELJE

Hajduk još nije završio s transferima. Spominje se ime bivšeg Vatrenog, ali i dva nekadašnja kapetana

Nekoć velika nada slobodan je igrač, ali u Hajduku ga očito ne misle dovesti
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 13. srpanj 2023. 16:29

Povratnici su uvijek bili omiljeni među navijačima Hajduka. Lovre Kalinić, Marko Livaja i Nikola Kalinić tri su posljednja primjera, dok je onaj četvrti još uvijek pusti san. Jasno, riječ je o Ivanu Perišiću kojeg nakon 17 godina inozemstva navijači toliko prizivaju da se vrati u svoj klub.

Dok je povratak Perišića za sada još uvijek veliki san, četiri igrača koji su se ovog ljeta povezivala s Bijelima puno bi jednostavnije i lakše stigli u “matičnu luku”. Kvartet koji se dovodio u kontekst mogućeg povratka među Bijele nije nikakva tajna, Filip Bradarić još od prošle jeseni, a potom i Zoran Nižić, Goran Milović i Andrija Balić.

Najmlađi je Andrija Balić, igrač koji je u siječnju 2016. za tri milijuna eura otišao u Udinese. Nije se u Italiji snašao, nije Serie A bila obećana zemlja za njega. Odlazio je na posudbe po Italiji i Nizozemskoj da bi se na kraju skrasio u Slovačkoj gdje je proveo posljednje tri i pol godine. Prvo kroz posudbu iz Udina u Dunajsku Stredu, zatim pod ugovorom s tim slovačkim klubom. Prošle sezone imao je problema s ozljedom leđa, proljetnu polusezonu odigrao je na posudbi u Dukli Banska Bystrica. Time je za sada završio slovačku epizodu, slobodan je igrač veznjak iz generacije Nikole Vlašića.

Početkom sljedećeg mjeseca navršit će 26. godina, razmišljao je ovog ljeta o Hajduku, svjedoče o tome i njegove izjave kojima je isticao “nije do mene”. Ali, očito je da Hajduku nije bio zanimljiv. Da su Bijeli htjeli, uzeli bi već odavno Balića u statusu slobodnog igrača.

Zoran Nižić, stoper koji u listopadu puni 34 godine, iskusni defenzivac i bivši kapetan Bijelih napustio je ruski Ahmat Grozni istekom ugovora. Pet godina je proveo u Rusiji, tijekom tog razdoblja često se Nižića povezivalo s Bijelima, ali, ipak, najmanje se o tome govorilo ovog ljeta. Premda je Hajduk tražio stopera, na Nižićeva vrata očito nisu ozbiljnije pokucali. U svakom slučaju, bivši kapetan je i dalje slobodan.

Isto kao i Goran Milović, također, stoper, također kapetan istog godišta (‘89.) kao i Nižić. S Olimpijom je uzeo dvostruku krunu prošle sezone, od početka lipnja je u Splitu u potrazi za angažmanom.

Filip Bradarić je posljednji, ali ne i najmanje važan. Bivši reprezentativac ne igra od rujna prošle godine. Raskinuo je ugovor s Al-Ahlijem u Saudijskoj Arabiji. Od tada ne igra, a prošlo je već 10 mjeseci. Često se prošle zime povezivalo Bradarića s Hajdukom, međutim povratak je ostao samo na ideji. Kao i preostale tri priče koje su se u većem ili manjem obliku mogle čuti ovog ljeta. Hajduk se okrenuo inozemnim rješenjima, od povratnika Bijeli očito samo Perišića žele i sanjaju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 13:59