VOJKO BASIC Cropix
OSTAJE ENIGMA

Hajduk kreće po iznenađenje i prvo mjesto: Što će Gattuso spremiti za veliki okršaj na Maksimiru?

Gledajući početak sezone, razvidno je zašto Dinamo u derbiju ima ulogu neprikosnovenog favorita
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 09. rujan 2024. 15:15

Dinamov remi s Rijekom ostavio je Hajduk na samo dva boda razlike u odnosu na lidera. Bijeli su trećeplasirani i bez obzira na to što nisu igrom oduševljavali ovog ljeta, u poziciji su da pobjedom u derbiju stignu do prvog mjesta. Teoretski dobro zvuči, ali je ujedno i nesporna činjenica. Pritom je Gattuso nakon Osijeka, a prije utakmice na Rujevici, jasno dao do znanja kakav je omjer snaga.

- Idemo sad Dinamu, jači su od nas, ali idemo se boriti - poručio je strateg Bijelih.

Takav će Hajduk i doći na Maksimir. Hajduk koji se želi boriti, oslonjen na Livaju kao glavnog ofenzivnog aduta. Pritom nema ni euforije ni apatije, a derbi će pokazati koliko se Hajduk uistinu može suprotstaviti Dinamu, koji je u velikom stilu otvorio sezonu. Odigrali su Modri remi na Rujevici, ali to nije rezultat koji bi trebao zavarati Bijele pred derbi.

Jasna je činjenica da će Modri protiv Hajduka zaigrati konkretnije, s više motiva negoli je to bio slučaj kontra Rijeke. Na Rujevicu su došli bez imperativa, još u slavljeničkom raspoloženju nakon ulaska u Ligu prvaka, a protiv Hajduka na svom travnjaku, pred svojim navijačima, bit će neusporedivo motiviraniji u potrazi za novom pobjedom. Međutim, bit će i Hajduk motiviran, ali nikako euforičan, još manje apatičan jer Bijelima je susret s Dinamom utakmica u kojoj se nema što izgubiti.

Gledajući početak sezone kod najvećih hrvatskih rivala, razvidno je zašto Dinamo u derbiju ima ulogu neprikosnovenog favorita. Modri su došli do Lige prvaka, a Hajduk je rano ispao iz Europe, mučio se kroz domaće utakmice u kojima na gostovanjima nije uspio doći do pobjede protiv skromnih suparnika. Lokomotiva i Istra nisu dvoboji zbog kojih je formirana skupa ekipa kroz protekle sezone, ali i ovog ljeta. Zbog takvih dvoboja nije došao ni Biuk, a još manje Rakitić.

Hajduk po imenima posjeduje kvalitetu, međutim, momčad se još nije uigrala. Livaja je iznad svih, ali gledajući optimistički, Hajduk ima veliki prostor za pojedinačni napredak i pokušat će Bijeli iz drugog plana, u trenutku kada ih nitko ne smatra favoritom, iznenaditi na zagrebačkom travnjaku. Bez velike najave i pompe imaju šansu izaći na noge Dinamu i pokazati da vrijede puno više nego što govore rezultati na startu sezone. Bit će jako zanimljivo vidjeti što će Gattuso spremiti za ogled koji će pružiti jasan odgovor na pitanje je li Hajduk sposoban držati korak s Dinamom ili će prvenstvo u ranoj fazi dobiti toliko predvidljivu, izvjesnu dimenziju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. rujan 2024 15:16