Marko Livaja vjerojatno neće igrati derbi s Dinamom

 JAKOV PRKIC Cropix
KROVINOVIĆ OD PRVE MINUTE

Hajduk na Dinamo stiže bez najboljeg igrača, evo u kojem bi sastavu Bili trebali istrčati na Maksimiru

Bijeli bi na maksimirski travnjak mogli istrčati bez nekih od najboljih igrača ove sezone
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 21. svibanj 2022. 13:19

Marko Livaja po svemu sudeći neće večeras istrčati u Hajdukovoj udarnoj postavi. Premda je sam Livaja imao veliku želju stati kontra Dinama, očito je Valdas Dambrauskas procijenio da nema smisla riskirati bilo kakvu Livajinu ozljedu, ili eventualni crveni karton, te da je pametnije imati ga svježeg u četvrtak u finalu Kupa protiv Rijeke.

Mnogi su s druge strane procjenjivali da će litavski stručnjak odmoriti i Filipa Krovinovića, ali najbolji Hajdukov veznjak večeras bi trebao predvoditi momčad u kojoj, osim Livaje, sigurno neće biti ni Nikole Kalinića, koji nije ni doputovao u Zagreb. Na Maksimiru bi tako trebala istrčati sljedeća postava:

L. Kalinić - Mikanović, Ferro, Elez, Čolina - Vuković, Fossati - Sahiti, Krovinović, Biuk - Ljubičić.

Naravno da postava bez Livaje i Kalinića u tandemu bitno gubi na vrijednosti, ali ideja Splićana je na terenu imati 11 igrača koji će se "potući" te probati doći do pozitivnog rezultata. Hajduk je ovog proljeća bez Kalinića i Livaje bio samo u Koprivnici, gdje je završilo 0:0. Da je Hajduk tamo uzeo tri boda, večerašnji bi derbi izravno odlučivao o prvaku. Ovako je veliki okršaj s Dinamom manje važan od finala s Rijekom...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 08:38