Jani Atanasov

 ANTE CIZMIC Cropix
POLJUDSKI MERCATO

Hajduk nakon povratka Kalika prodaje reprezentativca, ali ne pušta velikog talenta koji sjedi na klupi?

Prošao je mladić pripreme, sedam puta sjedio na klupi od početka sezone, ali još nije zaigrao.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 01. rujan 2022. 09:58

Gužva je u veznom redu nastala povratkom Anthony Kalika. U konkurenciji su ostali uglavnom igrači sličnog profila, a s obzirom na to da je broj utakmica limitiran u nacionalnom okviru kroz prvenstvo i Kup, jasno je da se u finišu prijelaznog roka razmatraju opcije racionalizacije kadra.

Hajduk bi stoga rado pronašao angažman Janiju Atanasovu, 22-godišnjem reprezentativcu Sjeverne Makedonije, koji je ušao u zadnju godinu ugovora. S Kalikom, Fossatijem i Grgićem u sredini terena smanjila se mogućnost rotacije, a pritom je Dambrauskas spustio "rampu" za odlazak Ivan Krole, prošlogodišnjeg kapetana juniorske momčadi. Taj 19-godišnji vezni strpljivo čeka na debi u bijelom dresu, ali je znakovito da nije otišao na posudbu.

image

Ivan Krolo

JOSKO PONOS Cropix

Prošao je pripreme, sedam puta sjedio na klupi od početka sezone, ali još nije zaigrao. Atanasov je, pak, upisao sedam nastupa ovog ljeta s ukupnih 200 minuta, pri čemu je dvaput bio starter. Pamti se njegov fantastični pogodak Dinamu, međutim, "strumička haubica" od tada ima tek 29 minuta kroz dva ulaska s klupe. U dvije posljednje utakmice nije dobio ni minute, stoga ne bi iznenadilo da mu se pronađe nova destinacija. Tim više što je ušao u zadnju godinu ugovora, a produljenje mu zasad nije ponuđeno.

Uz Atanasova, u razmatranju je sigurno i status Josipa Vukovića, koji za razliku od Makedonca ima ugovor još dvije godine. Vuković je čak imao inozemnu ponudu, koja očito nije bila zadovoljavajuća, stoga je ostao na dispoziciji Dambrauskasu. Dok je Fossati bio ozlijeđen, imao je 30-godišnji veznjak ulogu stalnog prvotimca, međutim, u zadnje četiri utakmice bilježi tek 24 minute kroz jedan ulazak s klupe (Villarreal u Splitu).

Znakovito je da je Vuković bez minutaže odgledao recentne prvenstvene oglede s Lokomotivom i Osijekom, što jasno pokazuje smjer razmišljanja litavskog trenera. Razvidno je da će povratkom Kalika i oporavkom Fossatija biti sve manje prostora za ostale veznjake, koji pritom i sami moraju odlučiti je li im bolje na Poljudu čekati i boriti se za minutažu ili u nekom drugom klubu potražiti kontinuitet nastupa. Poglavito se to odnosi na Atanasova, koji krajem listopada puni 23 godine.

Pritom treba naglasiti da ljetni mercato u ligama Petice (plus Portugal) završava 1. rujna, ali u Belgiji traje do 6. rujna, dva dana dulje u Turskoj i Rusiji, a transferi se, primjerice u Saudijskoj Arabiji, mogu realizirati do 17. rujna.

Stefan Simić između Kölna i moskovskog Torpeda

Malo se vijesti s Poljuda pojavljuje u rubrici transferi ovih dana, a jedan od rijetkih je interes za Stefana Simića, 27-godišnjeg stopera Bijelih. Simić je zanimljiv bundesligašu Kölnu i ruskom prvoligašu Torpedu iz Moskve. Obje ponude su još uvijek daleko od realizacije, ali njemačka je opcija ipak bliža, s naglaskom da mercato u Njemačkoj završava prvog dana rujna, a u Rusiji sedam dana kasnije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 04:18