Valdas Dambrauskas i Krunoslav Rendulić

 VOJKO BASIC/CROPIX Cropix
INTERVJU ZA SN

‘Hajduk nema izbora, ako ne pobijedi, derbi s Dinamom za njega više nema smisla! A ima i taj hendikep‘

Krunoslav Rendulić igrao je za splitski klub, a donedavno je bio trener Gorice, koja stiže na Poljud
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. travanj 2022. 12:27

Nakon poljudskog poraza u polufinalu Hrvatskog nogometnog kupa od Hajduka (1:2), Krunoslav Rendulić (48) smijenjen je s klupe Gorice. Nije taj poraz bio okidač smjene, presudilo mu je šest uzastopnih poraza prije tog kup-obračuna s Majstorom s mora. Nakon ispadanja u borbi za Rabuzinov trofej, Rendulić je smogao snage našaliti se na svoj račun.

- Postao sam James Bond, agent 007!

Nema filozofije

Rijetko bi se koji trener tako šalio u tim trenucima, ali je, eto, Rendulić među tim rijetkima. Igrao je za Hajduk prije dvadesetak godina, a dogodilo se da ga je Hajduk i maknuo s klupe Gorice. Pitamo “Jamesa Bonda” kako vidi sljedeću utakmicu Hajduka i Gorice, ovog petka na Poljudu?

- Nema tu nikakve filozofije, Hajduk mora dobiti Goricu ako i dalje misli koliko-toliko ostati u utrci za naslovom prvaka! Drugih opcija jednostavno nema. Međutim, iako na prvi pogled ta utakmica za Goricu ne znači ništa, sigurno jest da na Poljud ne dolaze na izlet. Ima društvo iz Gorice svojih ambicija, a to je u najmanju ruku ostati neporažen. No, ponavljam, Hajduk jednostavno nema izbora. Samo im pobjeda igra... - kaže nam u uvodu Rendulić.

image
JOSKO PONOS/CROPIX Cropix

Ono što je svakako hendikep za Splićane, to je činjenica da će protiv Gorice igrati bez Nikole Kalinića i Lukasa Grgića, koji su ozlijeđeni.

Određeni hendikep

Koliki će to biti hendikep za momčad Valdasa Dambrauskasa? Odnosno, hoće li to uopće biti hendikep?

- Vidite, bit će to određeni hendikep za Hajduk, ali svakom slučaju ne pretjerani.

Zašto tako misli?

- Iz razloga što Hajduk ima veliki, široki roster. Puno je tu dobrih igrača, tako da će Dambrauskas sigurno pronaći igrača koji će ih nadomjestiti. Ne trebaju se Splićani plašiti izostanaka te dvojice igrača.

Rendulić je u svojih deset mjeseci koliko je proveo na klupi Gorice četiri puta igrao protiv Hajduka. Tri puta je izgubio, jednom odigrao neodlučeno. Već smo spomenuli taj kup-poraz od Majstora s mora nakon kojeg je smijenjen, a gubio je i u HNL-u u veljači na domaćem travnjaku s 0:4, prije toga u kolovozu prošle godine također doma s 1:3. Jedini put nije poražen na Poljudu, krajem listopada je u Splitu završilo 0:0.

Je li Hajduk ovog trenutka slabiji ili jači u odnosu na vremena kad im se on suprotstavljao s Goricom?

- Moramo priznati da Hajduk u posljednje vrijeme ne igra baš bajno. No, bez obzira na tu činjenicu, kazao bih da su Splićani bolji nego onda kad sam ja bio trener Gorice i igrao protiv njih. Zašto to mislim? Pa, duže vremena su sad već zajedno, a u međuvremenu su se u pojačali tijekom zimskog prijelaznog roka u kojemu su doveli četvoricu igrača. To jednostavno ide u prilog mojoj tvrdnji da su sad bolji nego prije, iako im igre nisu na očekivanoj razini.

Ima jedna zanimljiva priča kad se radi o Gorici i Hajduku. Društvo iz Turopolja bila je prava “crna mačka” za Hajduk. Goričani su prije često znali presolili juhu Splićanima, pobjeđivali su ih, nisu im dali do pobjeda. Naročito se to događalo u turopoljskoj prijestolnici, bilo je to mjesto stradanja Majstora s mora. Međutim, u posljednje vrijeme priča se okrenula, Hajduk pobjeđuje Goricu.

Nije bilo realno

Što se to okrenulo, što se dogodilo, gdje je zapelo Gorici, gdje je krenulo Hajduku u tim međusobnim okršajima?

- Ima nešto u činjenici da je Gorica nekad bila jača, a Hajduk je bio slabiji. Sad se priča okrenula, Hajduk je bolji, Gorica slabija. Još nešto treba naglasiti... Goricu je tada ostatak lige slabo poznavao, a imala je dobru momčad koja se itekako znala pojačati. Na krilima te priče Gorica je znala zagorčati život Hajduku, ali i ne samo njima. No, nije bilo realno očekivati da će klubovi tipa Gorica, Lokomotiva ili Slaven Belupo dugi niz godina dobivati velike. Sad je stiglo razdoblje kad Gorica igra teško sa Splićanima, što je bilo i realno očekivati. Hajduk je ipak Hajduk, veliki hrvatski klub, bez obzira na probleme koji se periodično javljaju.

Rendulić će zaključiti...

- Hajduk u petak protiv Gorice igra jako, jako značajnu utakmicu. Ako ne pobijedi, priča o mogućem osvajanju titule ove sezone zauvijek je zaključena. Ne samo to... Derbi s Dinamom koji slijedi na Poljudu 20. travnja jedino za njih ima smisla ako pobijede Goricu. U suprotnom vječni derbi nema smisla. Za Hajduk naravno, za Dinamo ima...

Pejin sudi na Poljudu

Cijena ulaznica za utakmicu protiv Gorice iznosi 50 kuna za sve tribine. Glavni sudac utakmice je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca, pomagat će mu Pataki iz Đakova i Janić iz Iloka, a četvrti sudac je Matić iz Osijeka. VAR je Čuljak iz Zagreba, a asistent VAR-a je Igor Krmar, također iz Zagreba.

RENDULIĆ KAO IGRAČ HAJDUKA

36 utakmica/1 pogodak

RENDULIĆ KAO TRENER GORICE

29 utakmica/11-5-13 omjer

HAJDUK I GORICA U SPLITU U HNL-u

SEZONA 2018. - 2019.

4. kolo prvenstva

Hajduk - Gorica 0:2

SEZONA 2018. - 2019.

22. kolo prvenstva

Hajduk - Gorica 0:0

SEZONA 2019. - 2020.

5. kolo prvenstva

Hajduk - Gorica 3:0

SEZONA 2019. - 2020.

23. kolo prvenstva

Hajduk - Gorica 6:0

SEZONA 2020. - 2021.

16. kolo prvenstva

Hajduk - Gorica 2:4

SEZONA 2020. - 2021.

34. kolo prvenstva

Hajduk - Gorica 4:0

SEZONA 2021. - 2022.

13. kolo prvenstva

Hajduk - Gorica 0:0

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 21:34