DAMIR KRAJAC Cropix
STRUČNE ANALIZE

‘Hajduk nije ni zaslužio ništa osim poraza. Penal na Livaji? Ni govora! Sudac je sjajno reagirao‘

Poznati je dvojac analizirao sporne situacije, ali i igru Hajduka u Velikoj Gorici
Piše: SNObjavljeno: 18. rujan 2023. 21:47

Kompletirano je 8. kolo SuperSport HNL-a u kojemu su, neuobičajeno, slavili svi domaćini.

Bivši dinamovac Vedran Ješe i sudački ekspert Marijo Strahonja u HRT-ovoj emisiji Stadion analizirali su neke dvojbene situacije.

Ješe je prokomentirao poraz Hajduka na gostovanju u Velikoj Gorici:

- Nisu ni zaslužili ništa drugo nego poraz. Bili su bolji, a na kraju su samo čekali da utakmica završi. Stvorila se nervoza i Gorica je to iskoristila. Jednostavno ne izgledaju dobro. Hajduk si ne smije dozvoliti da ovisi o jednom igraču. Lako je čuvati Livaju kada se zna da je on najopasniji igrač. Znam da se kod Leke trenira naporno, a oni su fizički pali u završnici. Sami su si sada zakomplicirali situaciju i neće im biti lako.

Marijo Strahonja osvrnuo se na dvije situacije o kojima je bilo riječ nakon turopoljskoga dvoboja:

- U prvoj situaciji igrač Gorice pada. I Pršir i Šarlija išli su na loptu. Do kontakta je došlo, ali ne takvog intenziteta koji bi bio za kazneni udarac. Sviđa mi se što su u cijelom kolu suci imali ujednačen kriteij i pokazali visoku razinu suđenja. Imali su uniformirane odluke i u nijednoj od tri situacije opravdano nisu dosudili kazneni udarac, dakle zauzeli su dobar stav - rekao je sudački ekspert i potom nastavio:

- U drugoj situaciji Livaja je ušao u pad pored Krizmanića - ne u prekršaj, nego u pad, nema tu govora o najstrožoj kazni. Sudac Bel je stajao vrlo blizu i sjajno reagirao. Bel je nastupio vrlo autoritativno i Livaja je prihvatio njegovu odluku. Izvrsno je sudio cijeli susret te pokazao da se može nositi s pritiskom - zaključio je Strahonja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 02:01