TOM DUBRAVEC Cropix
GRIJESI POLJUDA

Hajduk opet kažnjen zbog keltskog križa i natpisa White Boys, ‘Boli vas k....‘ igračima prošlo bez suspenzije

Ovoga puta kažnjen je u Osijek, i to zbog svojih, ali i tuđih navijača
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 22. svibanj 2024. 12:15

Disciplinski sudac SuperSport HNL-a Alan Klakočer kaznio je tri kluba zbog ponašanja njihovih navijača na utakmicama prošlog kola. Najveću kaznu dobio je Hajduk (7.700 eura), Osijek je "nagrađen" sa 4.400 eura, a račun Rijeke olakšan za 2.100 eura.

"HNK Hajduk se kažnjava zbog toga što je na prvenstvenoj utakmici 35. kola Hajduk - Gorica domaća navijačka skupina Torcida u 3. minuti zapalila jednu dimnu bombu, u 5. i 26. minuti po jednu baklju, u 31. minuti jednu baklju i jedan topovski udar, od 71. do 73. minute deset baklji i deset dimnih bombi te jedan topovski udar te u 83. minuti dvije dimne bombe, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 3.600 eura. Hajduk se kažnjava i zato što su domaći navijači (Torcida) na sjevernoj tribini tijekom cijele utakmice istaknuli zastavu plavo crvene boje s bijelim natpisom "W B" i Keltskim križem, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 4.500 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 7.700 eura.", piše u odluci u kojoj se nigdje ne navodi čin Torcide po završetku utakmice kada su podignuli natpis "Boli vas ... kako je nama" te napravili formaciju od 11 penisa na tribini.

Osijek je kažnjen i zbog svojih, ali i tuđih navijača.

"NK Osijek se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 35. kola Osijek - Rijeka domaći navijači (Kohorta) na središnjem sektoru južne tribine u 74. minuti zapalili jednu dimnu napravu, od 76. do 78. minute dvadeset tri baklje i tri bljeskalice, dok su gostujući navijači (Armada) od 60. do 62. minute zapalili jedanaest baklji, od kojih je devet bačeno na teren za igru zbog čega je sudac zaustavio igru u trajanju od minute i 30 sekundi, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 4.400 eura. HNK Rijeka se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 35. kola Osijek - Rijeka gostujući navijači (Armada) od 60. do 62. minute zapalili jedanaest baklji, od kojih je devet bačeno na teren za igru te je sudac zaustavio igru u trajanju od minute i 30 sekundi, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 2.100 eura".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. svibanj 2024 12:18