Mislav Karoglan

 TOM DUBRAVEC Cropix
VJEROJATNI SASTAV BIJELIH

Hajduk ostao bez čak dva jako važna igrača protiv Dinama, evo kakvu rošadu sprema Karoglan na Maksimiru

S kojom postavom će Bijeli istrčati na maksimirski travnjak u posljednjem sučeljavanju polusezone?
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 13. prosinac 2023. 06:00

Kakav Hajduka možemo očekivati u nedjelju u derbiju, pitanje je s kojim se zabavljaju navijači, ali i stručnjaci. Jer, Bijeli u Zagreb na derbi stižu bez Žapera i Kalika, a jasno je da će se upravo u sredini terena voditi najveća bitka za kontrolu utakmice.

U nastojanju rješavanja ključnog pitanja strateg Hajduka može posegnuti za dvije opcije. Može i za nekom dodatnom, nikada nije isključeno, ali dvije se mogućnosti nameću kao logične u ovom trenutku.

Prva je sustav 4-2-3-1, rekli bismo klasika. Obrana je s Moufijem na desnom beku uz tri standardna igrača ispred Lučića, a to su stoperi Šarlija i Uremović, te Diallo na lijevom beku. U sredini dva korektora Sigur i Krovinović, dok su u tercetu iza Livaje poredani Sahiti, Pukštas i Dajaku. Opcija djeluje dosta ofenzivno, ali razvidno je da bi Pukštasu dobro odgovarala i uloga polušpica jer ima kvalitetan udarac, bio bi bliže protivničkim vratima, a s obzirom na njegov trkački kapacitet može stići pokriti i obrambene zadaće u veznom redu.

image
SN

Druga opcija je sustav 4-4-1-1, u kojem obrana ostaje u standardnom već opisanom sastavu, dok je sredina ponovno posložena sa Sigurom i Krovinovićem, dok su Pukštas i Sahiti nominalno krilni igrači. Pritom bi obojica imali zadatak defenzivnog pokrivanja bočnih pozicija, pomaganja Moufiju i Diallu u zatvaranju protivničkih napada. Na poziciju polušpica ušao bi Benrahou, kreativac koji zna “podvaliti” loptu, kako Livaji, tako i brzancima na krilnim pozicijama. Opcija s tom formacijom ima dvojicu izrazitih ofenzivaca koji nisu osobito sklonim obrambenoj igri, stoga smo je i naveli kao drugu mogućnost. Ali, u svakom slučaju, u Maksimiru će svi morati obavljati i defenzivne zadaće, iskazati iznimnu povratnu trku po izgubljenoj lopti jer derbi je dvoboj visokog intenziteta i kvalitete koja ne prašta velike propuste.

Kako god okrenuli, jasno je da će Hajduk posebnu pozornost posvetiti sredini terena. Utakmica s Dinamom drukčija je od prethodnih dvoboja, a posebni susreti traže i drukčija rješenja. Za koje će se Karoglan opredijeliti vrijeme će pokazati, ali dojam je da je kadar gotovo u cijelosti već profiliran. Deset poznatih je tu uz dvojbu Dajaku ili Benrahou. Bio bi i Trajkovski u toj konkurenciji da nije proteklih mjesec dana izbivao zbog ozljede, ali zbog toga se i nameće kao adut iz pričuve. Jasno, ukoliko bude spreman vratiti se u konkurenciju jake utakmice...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 09:57