Hajdukovi juniori

 VOJKO BASIC Cropix
ZA UTAKMICU GENERACIJE

Hajduk ostao bez kapetana, ali dobiva prava ‘pojačanja‘: ‘Hvala Leki i stožeru što su nam ustupili prvotimce‘

Pomoćni trener juniora Bijelih uoči okršaja sezone: ‘Padale su velike ekipe, ali i Hajduk je velika momčad‘
Piše: SNObjavljeno: 19. travanj 2023. 20:18

Juniori Hajduka će u petak u Ženevi od 18 sati igrati polufinale juniorske Lige prvaka. Protivnik je Milan, a u slučaju da Bijeli preskoče i tu stepenicu u finalu će u ponedjeljak igrati s boljim iz ogleda AZ Alkmaara i Sportinga.

‘Ponosni smo i sretni što možemo predstavljati naš klub, grad i hrvatski nogomet na tako velikoj sceni. Kada smo počeli, uvijek smo s poštovanjem gledali prema tom natjecanju i imali veliku želju da budemo dio toga. Godinu i pol je prošlo od debija u tom natjecanju, a dogurali smo jako daleko. Nije to slučajno, uvijek ciljeve postavljamo visoko‘, rekao je za Hajduk Digital TV pomoćni trener juniora Zvonimir Milić pa nastavio:

‘U regularnom dijelu utakmice nismo gubili, a vjerujem da će tako i ostati. Padale su velike ekipe, ali i Hajduk je velika momčad. Milanovi europski rezultati izazivaju respekt, ali u nacionalnom prvenstvu ne stoje najbolje. Ta je liga izjednačena, puno je stranaca, a treneri su taktički disciplinirani. Milan je trkački jako dobra ekipa i imaju dobar vezni red.‘

Trener juniora Marijan Budimir će na raspolaganju imati skoro sve igrače nakon što mu je Ivan Leko prepustio Rokasa Pukštasa i Luku Vuškovića koji nastupaju za seniore. Neće moći računati tek na kapetana Marka Capana koji se oporavio od ozljede, ali zbog suspenzije može nastupati tek u finalu ako ga izbore.

‘Hvala Leki i stožeru prve ekipe što su nam ustupili igrače jer se radi o prvotimcima‘, rekao je Milić pa istaknuo i navijače:

‘To je najveći značaj ovog natjecanja, kada juniori dođu u prvu ekipu da osjete huk s tribina, da im to nije teret nego da ih gura naprijed.‘

Linker
20. svibanj 2024 18:14