Lovre Kalinić

 NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
168 DANA

Hajduk pod Valdasom još nije primio gol na Poljudu! Ali, zbog ovog problema Bijeli često doma gube bodove

Dva poraza i dva remija upisao je Hajduk u domaćim utakmicama ove sezone u HNL-u.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 12. veljača 2022. 17:05

Prošli su Poljudom Lokomotiva, Gorica, Hrvatski dragovoljac, Istra 1961 i Osijek, ali nitko nije uspio zatresti mrežu Hajduka ove sezone. Od kraja kolovoza, od poraza s Rijekom, čista je mreža Bijelih. U brojkama 168 dana, odnosno 497 minuta u pet navedenih utakmica. Posljednji gostujući strijelac u HNL dvobojima na Poljudu ove sezone bio je Josip Drmić, iza Livaje drugi golgeter lige. Ako pritom gledamo samo mandat Dambrauskasa, trener Bijelih u nedjelju četvrti put vodi Hajduk na Poljudu ove sezone. Uzeo je "mjeru" HD-u i Istri, dok je s Osijekom odigrao remi uz gol-razliku 6:0.

Ukupno su Bijeli u devet utakmica na Poljudu primili tek četiri pogotka uz omjer 12:4. Dva su protivnika, Osijek i Rijeka, slavili s identičnih 2:1, a te momčadi su ujedno i jedine koje se u aktualnom prvenstvu zabile Bijelima na Poljudu. U sedam od devet dvoboja vratari su Bijelih sačuvali svoju mrežu, s naglaskom da je Lovre Kalinić posljednji put na Poljudu kapitulirao još krajem srpnja, u prvenstvenoj premijeri na splitskom stadionu. Nakon Osijeka, branio je Kalinić protiv Šibenika, a onda je kontra Belupa i Rijeke, zbog ozljede Kalinića, na vratima bio Josip Posavec. Bijeli su imali dobru obranu na svom travnjaku, ali ne može se reći da je napad bio na željenoj razini. Jer, tek su nešto više od trećine pogodaka ove sezone postigli na Poljudu, a ostalo na gostovanjima gdje su znatno efikasniji.

Zato, koliko god statistika bila obećavajuća za Bijele u segmentu primljenih pogodaka, puno su bodova Bijeli izgubili na Poljudu. Dva poraza i dva remija zabilježili su u devet utakmica. Osvojili su 17 bodova u devet dvoboja (63 %), a pritom su dvaput igrali s Osijekom, ali nijednom kontra Dinama. Nedjeljni suparnik Belupo ove je sezone već bio gost Poljuda sredinom kolovoza kada su Bijeli slavili s 2:0.

Hajdukov niz bez primljenog gola kod kuće

26.9. >> Hajduk - Lokomotiva 1:0
23.10. >> Hajduk - Gorica 0:0
6.11. >> Hajduk - H. dragovoljac 2:0
26.11. >> Hajduk - Istra 1961 4:0
19.12. >> Hajduk - Osijek 0:0

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 12:47