ANTE CIZMIC Cropix
RUMUNJI SU BILI BOLJI

Hajduk porazom otvorio novu sezonu! Ni sjajni Livaja nakon slabog poluvremena nije uspio preokrenuti

Nije debitirao Borevković, bez Kalinića, Melnjaka te još ponekih Bijeli nisu izgledali dobro.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 25. lipanj 2022. 20:08

CFR CLUJ – HAJDUK 2:0 (Deac 39' p., Manea 42')

CRF CLUJ: Balgradean (od 73. Gal) - Manea (od 88. Hoban), Kolinger, Burca, Camora - Boateng (od 88. Balan), Cvek, Hammershaj Mistrati (od 84. Gidea) - Deac (od 86. Yeboah), Debeljuh (od 86. Itu), Petrila (od 46. Jefte). TRENER: Dan Petrescu.

HAJDUK: Subašić - Lovrencsics, Dimitrov, Elez, Letaj - Atanasov, Fossati, Krovinović, Šarić - Mlakar, Kalinić. Drugo poluvrijeme: Sentić - Mikanović, Simić, Prpić, Čolina - Vuković, Grgić, Krolo, Čubelić - Livaja, Biuk. TRENER: Valdas Dambrauskas.

DIETERSDORF Igralište u sportskom centru. Gledatelja: 500. Sudac: Michael Steindl (Austrija).


U prvoj utakmici na pripremama u Austriji, Hajduk je poražen od rumunsjkog prvaka CFR Cluja. Dambrauskas je koristio 22 igrača, a pritom nije debitirao stoper Toni Borevković. Najavljivalo se, međutim Dambrauskas je odlučio njegovu premijeru ostaviti za sljedeći tjedan. Osim Borevkovića nisu se skidali Lovre Kalinić, Sahiti, Melnjak, Jurić-Petrašilo, Perić, te Eduok i Diamantakos, dok su Kačaniklić, Zulič i Brajković ostali na klupi bez minutaže.

S druge strane u Cluju smo od sedam Hrvata vidjeli Debeljuha, Kolingera i Cveka, jer imali su igrači Dana Petrescvu dan ranije ogled sa Partizanom. Hajduk je Cluju bio posljednja utakmica na pripremama, a zanimljivo je da su dobili sva četiri ogleda i pritom nisu primili pogodak.

Dvoboj s Hajdukom riješili su Rumunji sa dvije lopte iza leđa Subašića u finišu prvog poluvremena, ali s obzirom na do tada prikazanu igru, takav scenarij nikog nije trebao iznenaditi. Bolji je bio Cluj, a Hajduk potpuno bezopasan prema vratima Balgradeana.

U 11. minuti Subašić je ispred Debeljuha ušao u šut nakon riskantne povratne lopte Šarića. Deset minuta kasnije ponovno je 25-godišnji Puljanin u probleme doveo zadnju liniju Bijelih, ali njegov udarac odsjeo je na gredi Subašićevih vrata. Iskusni vratar u središtu je pozornosti opet u 34. minuti kada je ispod grede izvadio udarac Mistratija, a potom je nakon kornera bio brži od napadača Cluja i nogom otklonio opasnost. Ali, četiri minute potom, u 39. nije više spašavao ni Subašića. Nepotrebno je Dimitrov rukama s leđa oborio Debeljuha u kaznenom prostoru, a sudac Steindl očekivano pokazao na kazneni udarac. Deac je iskoristio jedanaesterac, sigurnom realizacijom doveo Cluj do 1:0.

Kratko je živio taj rezultat, jer već u 42. minuti došli su Rumunji do 2:0. Iz tri poteza su iznijeli loptu sa svoje polovice, pa je Hammershay-Mistrati uposlio Deaca koji je povratnom tražio svoje suigrače u kaznenom prostoru Hajduka. Dvojica su uklizala na loptu, Manea je vrškom kopačke ugurao u Subašićev lijevo donji kut. Slabo poluvrijeme, bez kreacije, bez ideje. Hajduk nije praktički ni zapucao prema vratima rumunjskog prvaka, a s druge strane Cluj je lagano osvajao prostor i dolazio u prigode.

U drugom dijelu drukčija slika, "parkirao" se Hajduk pred kaznenim prostorom Cluja. Promijenio je Dambrauskas kompletnu postavu, bitno aktivnija bila je napadačka linija s Čubelićem u ulozi kreatora, te Livajom i Biukom. U 64. minuti je Balgradean je u dva navrata zaustavljao Livaju, a sedam minuta potom prvi golgeter HNL nije uspio dobro zahvatiti loptu koju je prethodno promašio stoper Burca. Napadao je Hajduk, raspoložen je bio Biuk koji je u 84. minuti imao najbolju prigodu u nastavku. Prošao je po lijevoj strani, šutirao prema vratima, ali čak i kada je lopta prošla vratara Gala, našao se Manea s postavljenom nogom i blokadom šuta. Šteta, zaslužili su Bijeli barem počasni pogodak s obzirom na igru u drugom dijelu.

Sljedeću pripremnu utakmicu Bijeli igraju 29. lipnja (srijeda) protiv HSV-a.

Linker
25. travanj 2024 12:12