VOJKO BASIC Cropix
NESLUŽBENO

Hajduk pronašao novog predsjednika? Pojavilo se ime čovjeka koji bi mogao naslijediti Lukšu Jakobušića

Nadzorni odbor Hajduka navodno je pronašao rješenje, ali vijest je još uvijek neslužbena
Piše: SNObjavljeno: 23. travanj 2024. 15:59

Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik. Kako Dalmatinski portal neslužbeno doznaje, novi predsjednik Hajduka trebao bi biti Ivan Bilić, ekonomist i financijski savjetnik.

Bilić rukovodi tvrtkom Eonea koja posluje u poljima financijskog savjetovanja, forenzike i usklađenosti, kontrolinga i financijskog izvješćivanja, a riječ je o drugom konkretnom imenu koje bi moglo naslijediti Jakobušića, nakon bivšeg vaterpolskog reprezentativca Josipa Pavića, čija je kandidatura naišla na neodobravanje od strane Torcide i udruge Naš Hajduk.

Tko je Ivan Bilić?

"Ivan je tijekom srednje škole odlučio studirati u Sjedinjenim Državama i birajući između biologije i ekonomije, odlučio se za ekonomiju ponajviše zbog toga što je fakultet bio smješten u Atlanti, mjestu idućih Olimpijskih igara. Simbolike radi, zbog te ljubavi prema sportu odlučio se za ekonomiju. Nakon studija se vratio u Hrvatsku, zaposlio u velikoj svjetskoj revizorskoj firmi i od posla više nije imao vremena ni za sport, ni za privatni život.

image

Ivan Bilić; potencijalni kandidat za novog predsjednika Hajduka

EONEA.HR

Radio je u EY-u na mjestima od asistenta u reviziji do mjesta voditelja odjela transakcija u Hrvatskoj, Sloveniji i BiH. Zatim je bio direktor financijskog kontrolinga u Addiko banci i na kraju direktor u reviziji u Mazars Cinotti Audit-u.

Na svim svojim radnim mjestima je radio s hrpom kvalitetnih i nekolicinom manje kvalitetnih ljudi koji su ga tjerali na konstantni razvoj i stručni rast. Stjecao je iskustva u reviziji, računovodstvenim standardima, transakcijama (dubinskim pregledima i valuacijama), forenzici, kontrolingu i u upravljanju društvima i timovima ljudi", stoji u njegovoj biografiji.

Bilić je, uz završen studij na Georgia State University u Atlanti, položio ispite pri međunarodnom Udruženju ovlaštenih račnovođa (ACCA – The Association of Chartered Certified Accountants), a u siječnju 2022. godine završio je program osposobljavanja za Voditelja izradbe i provedbe projekata financiranih iz EU fondova na Otvorenom učilištu Algebra. Bio je i član edukacijskih timova za interne edukacije u EY-u i Mazarsu na lokalnoj i globalnoj razini, te je predavač na Hrvatskom institutu za financije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 16:14