ANTE CIZMIC Cropix
HAJDUKOV KUT

Hajduk protiv Dinama mora samo odigrati muški, sačuvati se od ozljeda i onda odjuriti po trofej Kupa

Derbi uvijek nosi golemi naboj, ali ovaj put je najveća utakmica u Hrvata lišena natjecateljske važnosti
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 21. svibanj 2022. 13:22

Pobjeda nikoga ne diže, niti ga spušta u konačnom poretku, a uz to, Hajduk večeras ne završava sezonu. Bijeli u Zagreb dolaze s jasnim fokusom na Kup. Igraju protiv Dinama, a u mislima su već u finalnoj utakmici vrijednoj trofeja. Shodno tome, već je Dambrasukas najavio i sastav koji će prilagoditi potrebama borbe za trofej.

Međutim, činjenica da fokus nije isključivo na Maksimiru ne znači da će hajdukovci večeras istrčati s “bijelom zastavom”. Svjesni su da utakmica nema presudnu bodovnu važnosti, ali neusporedivo je ugodnije u finale Kupa doći s pozitivnim rezultatom iz derbija. Zato nema spora, sastav koji Dambrauskas pošalje na travnjak pružit će maksimum. Ali, logično je stoga pitanje što Hajduk uopće može dobiti iz večerašnje utakmice, kakav profit Bijeli mogu izvući?

U igračkom segmentu mogu dobiti potvrdu da su s pravom do pretposljednjeg kola pretendirali na naslov prvaka. Sigurno je da će željeti svima pokazati kako i u zadnjoj utakmici sezone mogu odigrati u kvalitetnom izdanju protiv prvaka.

Pored toga, dvaput su pobijedili Dinamo i pritom u sva tri susreta ostali čiste mreže. Bilo bi stoga pozitivno nastaviti seriju koja stvara neku novu tradiciju. Bitno je i Dambrauskasu da ostane samo na jednom porazu u sezoni. Možda u tom naumu pomogne i činjenica da Bijeli u Zagreb stižu potpuno neopterećeni, bez imperativa kao rijetko kada u derbijima. Situacija slična kao prije devet godina kada je Tudor ponudio šansu čak petorici juniora, ali već je imao osvojen Kup.

Ovog puta Dambrauskas neće toliko kombinirati s početnom postavom, ali Kup je ponovno zasjenio derbi kao zadnju utakmicu sezone. Bitno je stoga ostati u pozitivnom naboju, odigrati muški, sačuvati se od ozljeda i kreću završne pripreme za Kup.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 18:44