TOM DUBRAVEC Cropix
POLJUD ĆE GORJETI

Hajduk ranom jutarnjom objavom oduševio navijače uoči nastavka prvenstva: ‘Ne, ovo nije san‘

Dok padaju novi rekordi po broju članova, traži se karta više za nedjeljni jadranski derbi na Poljudu
Piše: SN/Jurica RadićObjavljeno: 24. siječanj 2024. 08:21

Hajduk, sada je to jasno, dočekuje nastavak prvenstva u puno boljoj atmosferi od društva s Maksimira. Dinamo je jučer teško stradao na svome stadionu, izgubivši zaostalu prvenstvenu utakmicu od Lokomotive s 3:0, propustivši priliku smanjiti zaostatak za Hajdukom na samo četiri boda.

Prilika je to koju Hajduk ne smije propustiti, a prije nedjelje i dolaska Rijeke na Poljud u 20. kolu, pristižu vijesti o novim navijačkim rekordima.

Bijeli tako i ove godine ruše rekorde po brzini učlanjivanja nakon što su prošlu godinu završili s više od 105.000 aktivnih članova. Hajduk je već došao do brojke od 75.000 aktivnih članova, a tek smo u prvom mjesecu 2024. godine.

Promidžbena mašinerija s Poljuda ne propušta iskomunicirati takve sjajne brojke, pa je navijače tako jutros dočekala nova uzbudljiva objava na društvenim mrežama.

"Ovo nije san - Hajduk ima 75.000 članova! Članski brojač nikad ne spava i ne pokazuje znakove umora… Svaki član se broji!", poručili su iz Hajduka i dodatno začinili ionako uzavrelu atmosferu pred jadranski derbi.

Velika utakmica je na rasporedu u nedjelju u 17.45 sati, a na Poljudu se jedva dočekao početak prodaje ulaznica za derbi, budući da je karata malo u slobodnoj prodaji, tek nešto više od 11.000.

Računica je jasna, pretplatnika je 19.800, jugozapad ide gostujućim navijačima i zato je trebalo stati u red na prodajnim mjestima ili sjesti pred kompjuter.

- Ne znaš gdje je veća gužva - požalio nam se jedan od strpljivih 50-ak navijača Bijelih, koji je na Poljudu čekao otvaranje blagajne u Odjelu za članstvo splitskog kluba.

U manje od sat vremena prodaje otišlo je već 3.000 ulaznica, a red čekanja u on-line prodaji sezao je do sat i pol. U ranim poslijepodnevnim satima broj raspoloživih ulaznica pao je ispod simbolične brojke od 2000. Kao da se besplatno dijele, tako su odlazile ulaznice za Rijeku.

Možda je tome doprinijela i činjenica da je Hajduk zadnju utakmicu na Poljudu odigrao još početkom prosinca protiv Gorice, tih 50-ak dana “praznog hoda” očito je ostavilo “bolni” trag kod navijača. Jer, u utorak je u Splitu najvažnija stvar bila doći do ulaznice za jadranski derbi s Rijekom, s obzirom na to da je dinamika prodaje jasno ukazivala na činjenicu da je ulaznica premalo za iskazani interes navijača. I nije prvi put, jasno...

Potraga za ulaznicama traje gotovo cijelu sezonu, a najizraženija je pred najjačim dvobojima. Prvi ogled s Rijekom krajem srpnja uživo je na Poljudu gledalo 32.584 navijača, a ovosezonski rekord drži Dinamo, susret koji je početkom listopada vidjelo 33.824 gledatelja na splitskom stadionu.

Nema spora, i drugi ogled s Rijekom u nedjelju navečer bit će nedvojbeno na najvišoj razini ovosezonskog poljudskog posjeta.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 12:00