VOJKO BASIC Cropix
MAKSIMALNA OZBILJNOST BIJELIH

Hajduk s najjačim mogućim snagama igra protiv trećeligaša, pošteđen neće biti niti Marko Livaja

‘Očekujem maksimalno ozbiljan pristup. Navijačima obećati možemo prolaz i ozbiljan pristup‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 07. studeni 2022. 16:00

Hajduk je u posljednji tjedan jesenske polusezone ušao sa dvije važne obveze. Traži se pobjeda u Koprivnici za održavanje razlike s Dinamom u vrhu HNL-a što je ujedno temeljni i najveći cilj, međutim prije toga treba ostvariti i plasman u četvrtzavršnicu Kupa. Braniitelj naslova, vlasnik Rabuzinova sunca stiže u utorak u Bjelovar gdje ga dočekuje ambiciozni trećeligaš Mladost Ždralovi. Trenutno su sedmi u poretku, ali da su prvi ili zadnji to ne bi imalo nikakve razlike, jer jasno je da će domaćin Hajduk dočekati izuzetno motiviran.

Međutim, ozbiljni su Bijeli, nema opuštanja ni popuštanja. Karoglan je u Bjelovar poveo najjače snage uključujući i Marka Livaju. Moguće je da će trener Bijelih nekog odmoriti, ali je izglednije da će prema svima najavama od početka krenuti sa jasnim ciljem da što prije riješi utakmicu, pa onda može rotirati do mile volje.

- Svi zdravi igrači konkuriraju za susret sa Mladosti u Kupu - naglasio je strateg Bijelih Mislav Karoglan.

To znači da u kadru nema petorice koji nisu sudjelovali niti u posljednjem prvenstvenom ogledu kontra Osijeka na Poljudu. Nikola i Lovre Kalinić, zatim Kalik, Elez i Borevković pet je igrača koji nisu u konkurenciji za susret sa Mladosti. Karoglan je dodao što očekuje u bjelovarskom ogledu.

- Prije svega očekujem maksimalno ozbiljan pristup, jer svi znamo kako je Kup varljivo natjecanje u kojem smo u prošlosti imali jako teške susrete s trećeligašima. Važno je da psihološki pripremimo momčad za situaciju u kojoj će domaćini biti maksimalno motiviran i na taj način se spremamo. Bitno je pritom imati samo jedan cilj, jer mi smo branitelji naslova i na taj način pristupamo toj utakmici.

U prvom kolu Bijeli su eliminirali Tehničar u Cvetkovcu, ali Mladost je ipak puno jači suparnik koji u momčadi ima i nekoliko bivših prvoligaških igrača.

- Znamo da je Mladost ambiciozan klub, uspjeli smo prikupiti neke informacije, ali ne previše jer jednostavno nije bilo moguće. Međutim, svjesni smo da nas čeka zahtjevan test.

U Bjelovaru će biti puno Hajdukovih navijača. Što im možete obećati?

- Obećati im možemo prolaz i ozbiljan pristup. Na ovakvim utakmicama volim staviti određenu odgovornost na igrače, jer motivacija nakon derbija, nakon jakih utakmica često zna pasti. Međutim, svaku utakmicu moramo pružiti maksimum, dati sve od sebe i onda pobjeda neće doći u pitanje - zaključio je Karoglan.

SASTAV (4-3-3): Sentić - Mikanović, Awaziem, Simić, Melnjak - Grgić, Vuković, Krovinović - Sahiti, Livaja, Čolina.

TRENER: Mislav Karoglan.

Linker
26. travanj 2024 04:40