BOZO VUKICEVIC Cropix
ZABRINJAVAJUĆ PODATAK

Hajduk se muči s golovima. Samo je jedan igrač ovog proljeća efikasniji od ozlijeđenog Livaje

Hajduk je na proljeće postigao tek 21 pogodak u 13 utakmica
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 01. svibanj 2024. 11:36

S četiri pogotka Rokas Pukštas najbolji je strijelac Hajduka u proljetnom dijelu HNL-a. Marko Livaja je uslijed ozljede propustio šest utakmica, gotovo pola proljeća i ostao je na tri pogotka. Prošle sezone je u proljetnom dijelu zabio osam pogodaka i ako se momčadi priključi od nedjelje protiv Varaždina, u preostala četiri susreta ima prigodu poravnati prošlogodišnji učinak. Ali, u svakom slučaju bit će zanimljiva bitka za prvog strijelca proljeća. Ujedno i klupskog golgetera prvenstva, jer Pukštas je stigao do brojke sedam, na "minus tri" od Livaje koji ima 10 zgoditaka.

Hajduk je na proljeće postigao tek 21 pogodak u 13 utakmica, a pritom je susret s Rudešom bitno uljepšao statistiku izbacivši Pukštasa na prvo mjesto, a Krovinovića u ulogu pretendenta na naslov golgetera proljeća.

U tri susreta Bijeli su postigli više od polovice zgoditaka. Na Poljudu su deklasirali Belupo (4:0) i Rudeš (5:1), u gostima Goricu (3:0). U preostalih 10 susreta samo devet zgoditaka uz pet poraza i dva remija.

Ako već spominjemo igrače koji su zabijali, treba dodati i one koji su najviše razočarali, jer ruku na srce, nitko nije oduševio. Dva igrača od kojih se puno očekivalo ostala su bez pogotka. Emir Sahiti i Laszlo Kleinheisler nisu poentirali kroz 13 utakmica nastavka sezone uz naglasak da Mađar ima prvijenac u Hajdukovom dresu postignut u Kupu protiv Varaždina, dok je 25-godišnji Kosovar posljednji zgoditak upisao još krajem studenoga prošle godine u Puli.

Strijelci Bijelih na proljeće u HNL-u

4 - Pukštas

3 - Livaja, Krovinović

2 - N. Kalinić, Trajkovski

1 - Uremović, Kalik, Dajaku, Brekalo, Čuić, Benrahou, Sigur

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. svibanj 2024 21:09