Emir Sahiti i Marko Livaja

 ANTE CIZMIC Cropix
POTPUNA MOBILIZACIJA

Hajduk u nastavak prvenstva ulazi još jači: Evo kako će izgledati Karoglanova prva momčad već u derbiju

Krovinović je dobio poziciju defenzivnog, Kleinheisler onu ofenzivnog veznog, praktično polušpica
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 24. siječanj 2024. 13:07

Momčad Hajduka se vratila s dvanaestodnevnih priprema u Umagu, igrači su dobili dva dana predaha, sa završnim treninzima za start u proljetni dio prvenstva nastavljaju u ponedjeljak, ali uoči jadranskog derbija protiv Rijeke mobilizacija je maksimalna.

Trener Mislav Karoglan je zadovoljan tijekom priprema, on je kao jednu od bitnih pozitivnih činjenica istaknuo da se "nitko nije ozlijedio". "Bijeli" su odigrali četiri pripremne utakmice, ostvarili su tri pobjede protiv Aluminija, Fehervara i Slaska, te neriješeno protiv Kopera.

Ah taj lijevi bek

Tijekom treninga, posebno onih iscrpljujućih i odigravanja utakmice u ne baš nekom naročito jakom intenzitetu trener Karoglan procjenjivao je sposobnost svojih igrača. Danas je lako zaključiti da će juriš na naslov prvaka nastaviti momčad iz završnice prvog dijela, pojačana u prvom redu s Mađarom Laszlom Kleinheislerom, te Nikolom Kalinićem (po part-time programu). Po raspodijeljenoj minutaži tijekom četiri odigrane utakmice očigledna je startna jedanaestorica za susret s Rijekom: Lučić - Sigur, Šarlija, Uremović, Moufi - Žaper, Krovinović - Pukštas, Kleinheisler, Sahiti - Livaja.

Dakle, na akutno mjesto lijevog beka zaigrat će Fahd Moufi, Filip Krovinović je dobio poziciju defenzivnog u manevru, Kleinheisler onu ofenzivnog veznog, praktično polušpica. Zanimljivo je da je po odigranim minutama na četiri utakmice Karoglan najviše koristio Anthonyja Kalika (226 minuta), što je nagovještaj da će njegove usluge nastaviti koristiti u većem obujmu.

image

Mislav Karoglan

ANTE CIZMIC Cropix

"Jači nego prije"

- Jaki smo, jači smo nego prije pauze, ali bit ćemo još jači kad dobijem igrača, kojeg očekujem - rekao je trener Karoglan.

A to što očekuje, to je da mu, uz do sada solidnog, ali trenutno odsutnog Ismaela Dialla, sportski direktor Mindaugas Nikoličius servira pravog lijevog beka i to u iščekivanju povratka Darija Melnjaka za sljedeću sezonu.

Do dolaska Melnjaka pozicija lijevog beka bila je kronično manjkava tako da je trgovac s igračima Mario Branco, nažalost dvadesetak mjeseci u ulozi sportskog direktora, angažirao trojicu stranaca Andrea Fomitschowa, Steliana Filipa i Hysena Memollu, u stvari tri škartoca od igrača, da bi se ukazao Domagoj Bradarić, kojeg su prodali na brzinu za cca šest milijuna eura u Francusku, u Lille (danas je prvotimac Salernitane u Serie A).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 06:22