VOJKO BASIC/CROPIX
SAD ILI NIKAD!

‘Hajduk u subotu ima svoju zadnju šansu! A primijetio sam i jednu lošu karakteristiku u igri bijelih... ‘

‘Imat će ogromnu podršku s tribina, Poljud će gorjeti, a subotnji derbi neće se dobiti taktikom...‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. ožujak 2022. 17:10

Srđan Mladinić, koji je također nosio dresove Modrih i Bilih, drukčijeg je mišljenja od Stjepana Deverića. Popularni Zujo govori...

- Držim da je Hajduku subotnja utakmica zadnja šansa! Zadnja u trci za naslovom. Da, bilo je podosta iznenađenja i neočekivanih rezultata u HNL-u, ali meni se čini da bi međusobne derbi utakmice “velike četvorke” na kraju mogle odlučiti. Hajduku ne ide na Poljudu u derbijima, eto, izgubili su od Rijeke u posljednjem, a onda im se dogodio i taj kiks s Istrom. Nema Hajduk puno izbora. Treba igrati hrabro, jurnuti na Dinamo i probati doći do pobjede. Sve drugo za Dambrauskasovu momčad neće biti dobro - kaže nam Mladinić.

image

Ante Ivković, Drago Ćelić, Boro Primorac i Srđan Mladinić

TOM DUBRAVEC/ CROPIX

Dok smo o tome pričali, sjetio se jedne utakmice koja je 1996. godine odigrana na Poljudu. Tada je nosio dres Modrih...

- Hajduk je krenuo žestoko, odmah na brzinu nam je na početku zabio dva pogotka, nismo znali gdje smo! Sve u prvih petnaest minuta. Takav Hajduk mora biti u subotu. Ne smije kalkulirati, čekati Dinamo... Jer, samo ako tako napadne, može dobiti Dinamo. Pustite vi sve te razne taktike, formacije, sustave... Hajduk u subotu ima svoju zadnju šansu da ostane u trci za titulom, ako krene odmah slomiti Dinamo, imat će ogromnu podršku s tribina, Poljud će gorjeti. Subotnji derbi neće se dobiti taktikom, nego strašću. To su takve utakmice, na tu strast i povezanost s trbinama Hajduk mora računati. U suprotnom, ako prepusti posjed Modrima, ako će se postaviti kao u Puli, neće to biti dobro. Ako Hajduk i “pogine” hrabro, neće biti smak svijeta, siguran sam da će ih navijači ispratiti pljeskom. Ali, navijači trebaju vidjeti da je Hajduk napao i odlučio slomiti Dinamo.

Primijetio je, kaže, još jednu karakteristiku Hajduka koja nije dobra.

- Hajduk počinje napadati i kreće žestoko tek kad primi pogodak! Ne valja to, mora se odmah nametnuti. Momčad koja se bori za prvaka mora biti takva, hrabra, žestoka. Hajduk igra doma, atmosfera će biti spektakularna, mora to iskoristiti i probati doći do trijumfa. To im po meni jedino igra. U suprotnom, mislim da će se za naslov prvaka boriti Dinamo, Osijek i Rijeka, s time da po meni Rijeka igra najljepši nogomet. No, znamo, prvenstva ne osvajaju oni koji igraju najljepše. Osijek igra jako čvrsto, oni su stvarno ozbiljni kandidati za titulu. Dinamo i Hajduk se, pak, malo muče, ali u derbiju gdje su po meni šanse 50:50 onaj koji izgubi bit će na još većim mukama, s tim da je Hajduku važnije uzeti bodove što pokazuje ljestvica - zaključio je Mladinić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 13:53