VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
NEMA PUNO ODMORA

Hajduk ubrzo ima priliku za novi trofej, stiže na noge - Dinamu! Pogledajte što Bijele čeka u novoj sezoni

Livaju i suigrače prvo čeka Maksimir, gdje će se testirati njihova spremnost za nova iskušenja
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 28. svibanj 2022. 10:04

Što čeka Bijele ovog ljeta? Pun lipih stvari, reklo bi se u Velom mistu. Još bi u filmskoj uspješnici dodali “ali ne smin reći”.

Međutim, mi ćemo kazati, jer Bijele već za 40 dana čeka nova borba za trofej. Dolazi Superkup, zahtjevna utakmica s Dinamom, u kojoj se dijeli prvi trofej nove sezone. Da, trofej. Jesu li Bijeli spremni naviknuti navijače na takva slavlja? Zanimljivo pitanje jer trofej Superkupa nije tako beznačajan. Nije prvenstvo, ni Kup, ali je dvoboj s Dinamom na Maksimiru i shodno tome pokazatelj snage kontira najvećeg konkurenta u borbi za naslov sljedeće sezone. Isplatit će se potruditi za Superkup!

image
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix

Da bi se što bolje spremili za početak nove sezone, Bijeli u pripreme polaze 15. lipnja, a već četiri dana kasnije otići će na bazične dvotjedne pripreme u zasad neimenovanu destinaciju podno Alpi.

Nakon povratka s planine pet dana će biti u Splitu i potom ponovno kreću u natjecateljske okršaje, koji počinju s već spomenutim Superkupom. Tjedan dana kasnije, 16. srpnja, Bijeli startaju u novu HNL-sezonu, a 4. kolovoza je početak europskog puta u 3. pretkolu kvalifikacija Konferencijske lige. Za ulazak u europsku jesen trebat će Bijelima prolaz dva pretkola, startnog trećeg i play-offa.

Nakon što smo pogledali raspored, ključno je pitanje na koje će se natjecanje u startu fokusirati Dambrauskas? Ako bismo trebali stručno analizirati, uzeli bismo Superkup kao prioritet. Jer, nakon Superkupa imaju Bijeli tri prvenstvene utakmice do europskog lansiranja početkom kolovoza.

Zato Livaju i suigrače prvo čeka iskušenje na Maksimiru, gdje će se testirati njihova spremnost za nova iskušenja. Uostalom, i Modri će biti u identičnim dvojbama i istoj fazi pripreme pred europske i domaće oglede koji slijede u novoj sezoni.

SPLITSKI VRUĆI MJESECI

15. lipnja: početak priprema u Splitu

19. lipnja: odlazak na dvotjedne pripreme

9. srpnja: Superkup s Dinamom u Zagrebu

16/17. srpnja: početak HNL-a

4. kolovoza: europski start u 3. pretkolu KL

11. kolovoza: uzvrat 3. pretkola KL

18-25. kolovoza: play-off utakmice KL

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 02:23