Ismael Diallo (desno)

 TOM DUBRAVEC Cropix
PRONAĐENO RJEŠENJE

Hajduk već ima zamjenu za igrača kojega neće biti čak mjesec dana? Isto to radio je i jedan Vatreni

Karoglan može biti miran ukoliko ne dođe lijevi bek, što nikako ne isključuje opciju pojačavanja
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 11. siječanj 2024. 06:02

Fahd Moufi zaigrao je na poziciji lijevog beka u test dvoboju, prvoj pripremnoj utakmici kontra Aluminija. Je li Karoglan našao privremeno rješenje za poziciju upražnjenu odlaskom Dialla na Afrički kup nacija, pitanje je na koje će nam definitivni odgovor strateg Bijelih ponuditi kroz sljedećih 10-ak dana.

Međutim, jasno je da Marokanac može biti privremeno rješenje, tim više što se Diallo vraća s Afričkog kupa, u veljači će biti na dispoziciji. Njegov odlazak u reprezentaciju Obale Bjelokosti tijekom siječnja nije trajni hendikep, jer Diallo ionako zbog tri žuta kartona nema pravo nastupa u jadranskom derbiju na startu drugog dijela sezone.

Hajduk je u potrazi za lijevim bekom, jasno je da bi novi kvalitetni igrač na toj poziciji podigao širinu rotacije, pojačao konkurenciju, ali isto tako je razvidno da Moufi može nadoknaditi trenutačni manjak. I nije prvi koji bi zaigrao na lijevom beku, jer isto je to radio primjerice i današnji hrvatski reprezentativac Josip Juranović dok je igrao u Hajduku, a kasnije i u Celticu.

Nesporno je da Moufi i Diallo imaju dovoljno kvalitete da bi zajedničkim snagama iznijeli teret obveza na lijevoj strani. Time ne bi desna strana bila na gubitku, jer Sigur ima alternaciju Mikanovića na toj poziciji. Stoga Karoglan može biti miran ukoliko ne dođe lijevi bek, što nikako ne isključuje opciju pojačavanja. Premda Aluminij nije protivnik po mjeri HNL-a, razvidno je da Hajduk ima rješenja za lijevog beka i unutar aktualnog kadra.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. srpanj 2024 04:38