ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
KAO PRIJE 20 GODINA

Hajduk završio pripreme bez pobjede, protiv Mađara Diamantakos promašio jedanaesterac za slavlje

Nogometaši Hajduka nisu uspjeli pobijediti niti u posljednjoj pripremnoj utakmici uoči nove sezone
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 02. srpanj 2022. 12:36

HAJDUK - KISVARDA 1:1 (0:1)

BAD BLUMAU - Igralište Safenstadion. Gledatelja 800. Sudac: Andreas Kolleger (Austrija).

STRIJELCI:0-1 Mešanović (29), 1-1 Kačaniklić (50)

HAJDUK (4-3-3): Subašić (od 46. Sentić) - Lovrencsics (od 62. Zulič), Dimitrov (od 62. Jurić-Petrašilo), Simić (od 46. Prpić), Čolina (od 58. Letaj) - Čubelić (od 46. Kačaniklić), Vuković (od 46. Krolo), Atanasov - Šarić (od 46. Diamantakos), Mlakar (od 58. Brajković), Biuk (od 62. Eduok).

TRENER: Valdas Dambrauskas.

KISVARDA: Odincov - Peteleu, Vranjanin, Kravčenko, Leoni - Melnjik, Karabeljov - Navratil, Makowski, Camaj - Mešanović. U drugom poluremenu još su igrali: Nagy, Hei, Asani, Simović. Heles, Szoer, Czerna. Lukas, Otvos.

TRENER: Laszlo Torok.


Na malom lokalnom stadionu, pored polja već dobro poraslog kukuruza, zaključili su Bijeli pripreme u Austriji zaputivši se nakon utakmice autobusom prema Splitu.

U četvrtom susreta, odigranom u Bad Blumau, imali su veliku prigodu doći do prve pobjede, ali Diamantakos nije iskoristio kazneni udarac u 89. minuti. Letaj je izborio jedanaesterac nakon što je dobio po nogama od Kravčenka, ali grčki napadač ležerno je šutirao u desni donji kut.

Pokušao je poput Livaje, precizno i lagano, međutim pročitao je vratar Odincev njegov pokušaj uhvativši "živu loptu". Tako su Bijeli remijem sa mađarskim doprvakom ostali bez pobjede na pripremama u Austriji. Dogodilo im se slično nakon 20 godina, jer 2002. su 10 dana proveli u obližnjem Bad Gleichebergu upisavši poraze u oba odigrana susreta,

Protiv Kisvarde priliku su u prvoj postavi dobili igrači koji nisu startali protiv Genta. Ostaje pritom uvijek pitanje zašto više ne brani Sentić s obzirom da je svima, pa i Dambrauskasu, poznata kvaliteta Subašića kojeg ne treba provjeravati na test dvobojima po austrijskim travnjacima. Kisvarda je prva došla do vodstva, Mađari su preko Mešanovića u 29. minuti kaznili izgubljenu loptu Dimitrova na sredini igrališta. Sjurili su se prema kaznenom prostoru Hajduka da bi se egzekucije prihvatio nekadašnji napadač Zrinjskog i Maribora. Hajduk nije bio posebno opasan u prvom dijelu, dapače, preko Camaja zaprijetila je Kisvarda u 34. minuti, ali udarac crnogorskog ofanzivca odsjeo je na gredi.

U nastavku je Dambrauskas prednju liniju pojačao iskustvom što je donijelo promjenu rezultata. Kapetan Lovrencsics je prošao po desnoj strani, povratnu poslao na vrh peteraca gdje je Kačaniklić u maniri pravog golgetera na prvoj vratnici loptu proslijedio u mrežu za poravnanje rezultata. Šteta što nismo Šveđanina češće viđali u ulozi strijelca kroz proteklih godinu i pol koliko je već u Hajduku.

Do kraja nije bilo većih uzbuđenja, a osim promašenog kaznenog udarca Diamantakosa zabilježili smo i udarac Nagya u 78. minuti, ali spreman je Sentić bio u tom izazovu prizemne lopte.

Sveukupno, malo smo toga vdijeli u subotnjoj matineji. Poglavito od Hajduka koji je završio pripremni ciklus, a Mađari su tek prije tri dana stigli u Austriju i sezona im počinje za 19 dana europskim kvalifikacijama. Zato nemaju razloga za brigu, kao ni austrijski poljoprivrednici čiji kukuruz uokolo igrališta u Bad Blumau zaista raste kao iz vode.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 01:41