Marko Brkljača i Valdas Dambrauskas
 

 BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX
SENZACIJA NA POMOLU

Hajdukov ‘Del Piero‘ mogao bi završiti u Dinamu!? Odbio je ugovor, trenira na Poljudu i čeka...

Juventus ga želi, ali u zadnje se vrijeme sve više može čuti kako je najozbiljnija opcija - Dinamo!
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. veljača 2022. 18:55

Puno se prašine proteklog tjedna podignulo u Splitu nakon što je Marko Brkljača (17) definitivno odbio potpisati novi ugovor s Hajdukom. Službeni Hajduk je preko sportskog direktora Nikoličiusa izvijestio javnost i navijače da to znači definitivni rastanak s mladim igračem, koji će do ljeta, koliko mu traje aktualni ugovor, trenirati odvojeno od momčadi, a onda napustiti Split.

Dakako, puno je različitih mišljenja na tu temu, kao i uvijek kad su mladi igrači u pitanju. Je li on trebao biti strpljiviji i dočekati svoju šansu u Hajduku, je li klub, ako se doista radi o takvom talentu, trebao izići ususret i uvažiti zahtjeve igrača, obitelji i njegovih zastupnika. No, takvih slučajeva ima u svim klubovima, a koja je odluka ispravna vidi se, dakako, tek godinama kasnije, ovisno u kojem smjeru ode karijera.

image

Marka Brkljaču (lijevo) bivši je Vatreni Jurica Vranješ prozvao Hajdukovim 'Del Pierom'

TOM DUBRAVEC/CROPIX

A u kojem će smjeru sad ići karijera Marka Brkljače? Nije tajna da je Hajdukov junior na meti mnogih europskih klubova, Juventus ga, recimo, želi već dulje, ali u zadnje se vrijeme sve više može čuti kako je najozbiljnija opcija - Dinamo! Nije tajna niti da ga Hajdukov najveći rival želi dovesti, pisalo se već i pričalo o tome, no kako dani prolaze o tome se sve glasnije priča kao o transferu koji će se na ljeto sigurno dogoditi. Čeka se samo da Brkljači istekne ugovor.

image
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX

Hoće li doista tako i biti, hoće li Dinamo stvarno dovesti igrača koji je do jučer bio jedna od nada Hajduka? Moramo pričekati ljeto, ali ono što sigurno znamo jest da je Dinamova ponuda mladom poljudskom nogometašu vrlo ozbiljna.

Dinamo je zadnjih godina često znao “zagaziti” u Hajdukov bazen i uzimati tamošnje talente, Dinamova dominacija bila je izrazita u svim kategorijama, pa nije bilo čudno kad je netko iz Hajduka, Splita i okolice dolazio u Maksimir. Braća Baturina, Jakov-Anton Vasilj, prije njih Moro, Vrsaljko (o Modriću da i ne pričamo), Petković, Ćuže..., svi su oni došli u Dinamo. Hajduk je prije nekoliko godina ‘uzvratio’ kad je direktno iz Dinama doveo Pršira, Špikića i Pasaričeka.

No, sad odnos snaga više nije takav u Dinamovu korist u mlađim uzrastima, ovakvi prelasci više nisu uobičajeni pa bi stoga dolazak Brkljače u Maksimir bio vrlo zvučan transfer. Koliko bitan i uspješan, opet, na kraju će pokazati njegov igrački razvoj. Ali, pričekajmo ljeto...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 17:41