Marko Brkljača i Valdas Dambrauskas

 BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX
VELIKI TALENT

Hajdukov dragulj kojeg su uspoređivali s Del Pierom odbio novi ugovor i izabrao - Dinamo!?

‘Da se sve odvijalo po planu, mogao je transferom nadmašiti i Vlašića‘, govorio je Vranješ
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 29. lipanj 2022. 23:13

Marko Brkljača, perspektivni junior Hajduka, od petka je slobodan igrač, a prema dostupnim informacijama njegov novi klub bit će zagrebački Dinamo.

Brkljača je sredinom veljače premješten u režim samostalnog rada, jer nije potpisao novi ugovor s Bijelima nakon pregovora koji su trajali nekoliko mjeseci.

Brkljača sredinom sljedećeg mjeseca puni 18 godina, a u Hajduku je proveo prethodnih šest sezona, pa će njegov novi klub biti dužan Bijelima platiti skromnu naknadu za razvoj.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX

'Brkljača je trebao u Hajduku biti ono što je Del Piero bio za Juventus'

Evo što je u veljači govorio Mindaugas Nikoličius:

- Želim pojasniti situaciju vezanu uz Marka Brkljaču. On i njegovi predstavnici nisu prihvatili našu ponudu i Marko će na ljeto postati slobodan igrač. Prvu ponudu smo mu dali prije deset mjeseci, međutim njegovi roditelji i predstavnici imali su nerealne zahtjeve. Smatram da smo mu kao klub pokazali poštovanje, on je ovdje deset godina, dva puta je bio na pripremama s prvom momčadi i gotovo godinu dana trenirao je s prvom momčadi. Uvijek mi je u razgovorima govorio da želi ostati u Hajduku, ali njegovi predstavnici pred nas su postavili nerealne zahtjeve kojima nismo mogli udovoljiti. Dali smo mu najbolju moguću ponudu, jednaku onima koje dajemo ostalim Top talentima iz naše Akademije - govorio je sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

Još smo u veljači i za komentar situacije upitali i Juricu Vranješa:

- Još uvijek ne mogu shvatiti da mladi igrač nije prihvatio ponudu Hajduka - rekao je tada za SN Vranješ i dodao:

- Brkljača je trebao u Hajduku biti ono što je Del Piero bio za Juventus. Ali, nažalost to se neće dogoditi. Brkljača je u Hajduku bio igrač-projekt. Da se sve odvijalo po planu, mogao je transferom nadmašiti i Vlašića.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 10:05