Roko Brajković i Jere Vrcić

 VOJKO BASIC Cropix
NEMA FEŠTE U ŽENEVI?

Hajdukov junak objasnio fenomen koji je oduševio Hrvatsku: ‘Mi živimo jedni za druge! I idemo do kraja‘

‘Slavit će se u utorak kada se vratimo. Nadam se nakon osvojene titule‘, poručuje Brajković.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 23. travanj 2023. 10:31

Dan nakon velike pobjede i plasmana u finale juniorske Lige prvaka, Hajdukovi juniori odradili su trening, a prije toga pojavili su se pred novinarima u trening-centru u Nyonu.

Roko Brajković, bio je junak pobjede na Milanom, igrač koji je sa dvije asistencije za pogotke Vrciću i Pukštasu prelomio dvoboj. U Ženevi je u petak za Brajkovića, kao i za kompletnu momčad Hajduka, bio uistinu dan iz snova.

- Mi smo jedna momčad, svaku će biti netko junak, netko će se izdvojiti iz momčadi, jer ekipa će uvijek izbaciti pojedinca. Asistencije? To je u mom opisu posla – skromno je kazao 17-ogodišnji Brajković.

Kako ste vidjeli akcije za dva pogotka, dvije asistencije za 2:0?

- Prvu sam prošao braniča Milana, vidio sam da je Mate odvukao igrača na prvoj, a Jere je ostao sam na drugoj vratnici. Kada mu ponudiš takvu loptu nema šanse da Vrcić promaši. Drugu asistenciju mogu samo pohvaliti Roka za pogodak, to je nešto čega bi se svi protivnici trebali sačuvati kada Pukštas skače. Eto, ja hvalim njega, on hvali mene. Mi živimo jedni za druge.

image

Rokas Pukštas, Roko Brajković i Jere Vrcić

VOJKO BASIC Cropix

U dvoboj protiv Milana ušli ste s gardom osvajača.

- Mi idemo i u finalu na pobjedu. Kada smo već došli do zadnje utakmice, pokazali smo što možemo i nema velike filozofije. Idemo na pobjedu.

Nakon 45 minuta trener Budimir napravio je promjene za drugi dio.

- Promijenio je mene i Vrcića, jer nije to bilo dobro nakon prvog poluvremena. Podigao nas je trener, napravio je izmjene koje su jako pomogle. Desno ili lijevo? Volim oba krila i sve ofenzivne pozicije. Mogu asistirati i zabiti, volim igrati poziciju na koju god me trener stavi.

Fešta u Ženevi?

- Slavit će se u utorak kada se vratimo. Nadam se nakon osvojene titule.

Što znate o AZ Alkmaaru koji je ove szeone pobjeđivao i Real i Barcelonu?

- Sigurno je da su odlična ekipa, pokazuju to iz utakmice u utakmicu, ali pita se nešto i nas. Pripremit ćemo se najbolje

U momčad se vraća kapetan Marko Capan, tko će izvoditi prekide u finalu?

.- Bolje je da imamo još jednog igrača koji iskustvom i kvalitetom pomaže momčadi. Capan je sigurno jedan od razloga zašto smo u finalu.

Kako se postaviti u finalu?

- Trebamo se postaviti kao svaku utakmicu i sve će biti dobro.

Za kraj je Brajković ispričao i svoj nogometni put.

- Počeo sam u Solinu sa šest godina, sa osam prešao u Hajduk kod trenera Vinka Bege, od njega sam puno naučio. Njemu se mogu puno zahvaliti. Ostalo je išlo kako treba, sada sam tu, i idemo dalje. Često sam trenirao sa prvom ekipom, pomoglo mi je privikavanje na seniorski nogomet. Zahvalan sam klubu što me vidi sa prvom ekipom. Navijači? Možemo im se samo zahvaliti, zajedno idemo do kraja.

Roko Brajković je asistirao, a Borna Buljan branio šanse Milana u prvom dijelu pri rezultatu 0:0.

- Odigrali smo jednu odličnu utakmicu, pobijedili smo što je bio glavni cilj. U prvom dijelu nismo bili sjajni, a u drugom smo se popravili. Obrane su dio mog posla, isto tako su moji suigrači zabili tri pogotka. Svi su odradili posao jako dobro. Sada ćemo se smiriti, odraditi dva treninga do finala.

Puni samopouzdanja ušli ste u polufinalni dvoboj.

- Prije toga smo odigrali velike utakmice, pobjeđivali i veće protivnike kao što su City i Borussia. Nemamo se čega i koga bojati. Sa istim gardom idemo u finale.

Navijači i momčad, simbioza za povijesni rezultat?

- Navijači su bili sjajni i nadam se da ćemo zajedno napraviti čudo. Spavanje? Možda četiri pet sati u petak navečer. Vrtjeli su se filmovi sa utakmice, bilo je teško zaspati. Obitelj ? Majka i brat su bili na utakmici, oni su moja najveća podrška.

Linker
20. svibanj 2024 09:53