Traži se nasljednik Lukše Jakobušića

 VOJKO BASIC Cropix
VELIKE PROMJENE

Hajdukov Nadzorni odbor pred problemom za koji nema rješenje: Evo za kad je najavljen dolazak ‘glave‘ kluba

Nije isključeno da se prvi čovjek kluba ponovno potraži preko “agencije za kadrove”
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 17. travanj 2024. 15:42

Nakon smjene Lukše Jakobušića i dalje nema na vidiku jakog kandidata za njegovog nasljednika. Odustajanjem Josipa Pavića ostao je Hajduk bez čovjeka koji je trebao već od 1. svibnja naslijediti Jakobušića. U međuvremenu je momčad nastavila nizati poraze, a struka i klub funkcioniraju na privremenoj bazi. Predsjednica kluba je vršiteljica dužnosti na neodređeno vrijeme, privremeni je trener do kraja sezone, a također i sportski direktor Nikoličius, kojem je odbijena ostavka, ali odrađuje posao do kraja sezone. I tako, dok se čekaju kadrovska rješenja, prije svega imenovanje novog predsjednika, Hajduk živi u svojevrsnom vakuumu...

Sve je rukama Nadzornog odbora, koji nije privremeni, već ima mandat na četiri godine, do ljeta 2026. Međutim, očito je da su se nadzornici suočili s problemom za koji trenutno nemaju rješenje. Prvim problemom takve vrste u svom mandatu.

Od srpnja 2022. godine, kad je kvintet na čelu s predsjednikom Aljošom Pavelinom izabran u Nadzorni odbor, klub je djelovao stabilno, ali nailaskom krize rezultata došlo je i do krize upravljanja. Jasno, svaka kriza ima i svoje rješenje, ali više od tjedan dana nakon smjene Jakobušića na obzoru nema nasljednika. Ne znači da ga nadzornici uskoro neće pronaći, ali dok vrijeme prolazi momčad tone, a klub nema jasnu viziju s kim i kako nastaviti započete procese. Nije prvi put, već smo se, nažalost, nagledali sličnih situacija.

image

Aljoša Pavelin

TOM DUBRAVEC Cropix

Recimo, pri odlasku Ivana Kosa u proljeće 2018. godine novi se predsjednik nakon dva i pol mjeseca pronašao preko “head hunting” agencije. Proces koji se ne bi smio ponoviti i ovaj put jer prije svega iziskuje predugo vrijeme čekanja. Hajduk je tada predsjednika dobio tek početkom srpnja, u trenutku kad je nova sezona praktički već bila pred vratima.

Ali, s obzirom na to da nakon Pavića nema novog kandidata, nije isključeno da se prvi čovjek kluba ponovno potraži preko “agencije za kadrove”. Otkad je krenuo izbor Nadzornog odbora preko glasovanja članova Našeg Hajduka predsjednik se birao natječajem (Brbić, Kos), zatim je “head hunting” agencija pronašla Huljaja, pa se vratio Brbić, a nakon njega je bez natječaja Nadzorni odbor izabrao Jakobušića.

Novi je predsjednik najavljen za svibanj, ali vrijeme curi...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 15:42