Emir Sahiti slavi sa suigračima

 Ante Čizmić/Cropix
BROJKE NE LAŽU

Hajdukov ofenzivac dosegao je igračku zrelost. Bijeli bi ovog ljeta na njemu mogli dobro zaraditi

I prošle godine kada se mjesecima borio sa ozljedom, nije prestajala vjera u njegove sposobnosti
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 14. veljača 2024. 08:16

S tri asistencije obilježio je Emir Sahiti pobjedu protiv Belupa. Prvo poluvrijeme je odigrao nervozno, bez učinka. Stjecao se dojam da je čak blizu zamjene, ali Karoglan mu je ponudio šansu i u nastavku. Nije pogriješio, dapače, Sahiti je vratio s kamatama.

Ključna dodavanja za sva tri pogotka u razmaku od samo 20 minuta pretvorila su Sahitija u jednog od junaka pobjede. Važne, prvenstveno u psihološkom aspektu, jer bodovno je svaka bitna. Podigao je Sahiti i vlastito samopouzdanje, od zadnje pobjede Bijelih protiv Gorice nije imao pogotka ni asistencije. Baš kao i Hajduku trebala mu je jedna prava utakmica, jedno kvalitetno izdanje za "bildanje" vjere u vlastite sposobnosti.

Oduševio hitrinom i energijom

Nervozno je krenuo u proljeće. Je li razlog pojačana konkurencija ili je nešto drugo u pitanju teško je odgonetnuti. Ali Sahiti nije bio pravi. Previše komentiranja sudačkih odluka, a premalo igre. Nepotrebno je tako zaradio treći žuti karton koji ga je izbacio iz važnog susreta s Osijekom. Ali vratio se protiv Belupa i to je bitno.Brojke ne lažu, u trećoj uzastopnoj sezoni u Hajduku najbolji nogomet igra Sahiti.

Krenuo je prije pet godina, debitirao kod Oreščanina u veljači 2019. godine nakon što je odradio prve seniorske pripreme s Bijelima u Turskoj. Oduševio je hitrinom, energijom i udarcem s distance. Mogao je igrati veznog, polušpica, ali i krilo.

Hajduk je stalno vjerovao u Sahitija

Međutim, nije sve išlo uzlaznom putanjom kako se Sahiti nadao. Morao je "zaobilaznim putem" preko Šibenika, dokazivati se jednu sezonu na posudbi da bi se u ljeto 2021. vratio na Poljud. Imao je Šibenik sjajnu prigodu za 400.000 eura otkupiti Sahitija, ali nije se otkup realizirao. Vratio se Sahiti u Hajduk i prvi potez Nikoličiusa bio je produljenje ugovora zanimljivog napadača. Sahiti je povjerenje promptno opravdao, pa je shodno tome ugovor kasnije još jednom produljen.

image

Emir Sahiti

Ante Čizmić/Cropix

ajduk je stalno vjerovao u Sahitija. I prošle godine kada se mjesecima borio s ozljedom, nije prestajala vjera u sposobnosti 25-godišnjeg krilnog napadača. Nema spora, na ljetnom mercatu Sahiti će biti jedan od najzanimljivijih igrača Hajduka. S 25 godina dosegao je životnu i igračku zrelost, ove sezone na putu je najboljeg osobnog ostvarenja na Poljudu. Smiri li svoj temperament, fokusira se li na igru, bit će potpuno spreman za ljetni "izlog". Ne zbog tri asistencije protiv Belupa, već radi karijere koju uporno i strpljivo gradi.

Emir Sahiti u brojkama

2023/24 (Hajduk) – 26 nastupa, 6 golova, 6 asista

HNL: 21 nastup, 4 gola, 5 asistencija

Kup: 2 nastupa, 2 gola, 1 asistencija

Europa: 2 nastupa.

2022/23 (Hajduk) – 32 nastupa, 5 golova, 3 asista

HNL: 27/4 gola/3 asistencije

Europa: 4/1

Kup: 1/0.

2021/22 (Hajduk) – 39 nastupa, 7 golova, 5 asista

HNL: 32/5 golova/4 asista;

Europa: 2/1 gol/1 asist;

Kup: 5 /1

2020/21 (Šibenik) - 34 nastupa, 7 golova, 2 asista

HNL: 32/7; Kup: 2/0

2018/19 (Hajduk) – HNL: 4 /0.

Linker
27. srpanj 2024 03:03