Luka Jurak

 TOM DUBRAVEC Cropix
NOVI PROJEKT NA POLJUDU

Hajdukov talent prije dva tjedna igrao za juniore pa doživio strelovit uspon: ‘Osjećam se kao na igrici‘

Počeo je mladi Zagrepčanin Luka Jurak u Bistri, a zatim igrao u Lokomotivi i zaprešićkom Interu
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 20. svibanj 2024. 13:08

Strelovit uspon bilježi Luka Jurak, 18-godišnji veznjak koji je u Puli upisao debi, a tjedan dana kasnije i start od prve minute. Između dva susreta, s Istrom i Goricom, potpisao je i produljenje ugovora s Hajdukom do ljeta 2026. s opcijom na još jednu sezonu.

Velik je tjedan iza mladog igrača koji je pred dvije i pol godine iz Rudeša preselio na Poljud. Počeo je mladi Zagrepčanin u Bistri, igrao potom u Lokomotivi, Inter Zaprešiću, da bi od siječnja 2022. prešao s Voltinog u Hajduk.

Do utakmice s Istrom igrao je za juniore, a onda je na Drosini upisao jednu minutu. Nakon prve i jedine minute došla je za Juraka i prva prigoda u ulozi prvotimca. Vjerojatno nije mogao ni sanjati takav napredak u karijeri, ali sezona razočaranja nekome i otvori vrata kao što se prilika ukazala Juraku.

- Ovo je bilo nešto posebno, draži mi je debi pred našim navijačima. Presretan sam, izvukli smo pobjedu i to je najvažnije. Drago mi je da smo sezonu na Poljudu završili na takav način. Živim snove ovaj tjedan - rekao je Jurak.

Kako sebe vidite u idućoj sezoni?

- Nadam se da ću maksimalno doprinijeti momčadi, davat ću sve od sebe pa što Bog donese - rekao je Hajdukov tinejdžer koji odrasta uz iskusne igrače poput Ivana Perišića, Darija Melnjaka...

- Sigurno je da su mi svi jako pomogli, puno im hvala na tome. Osjećam se kao da sam u igrici.

Odigrali ste dobro, a i splitska publika vas je nagradila pljeskom za to?

- Jako sam zadovoljan svojom igrom. Drago mi je da smo pobijedili, to je najbitnije - naglasio je mladi Jurak.

Usporedio je seniorski i juniorski nogomet.

- Velika je razlika igrati juniorski i seniorski nogomet. Zato sam i tražio zamjenu, izišao sam iz energetskih razloga, podražaj je u seniorskom nogometu mnogo jači - priznao je Jurak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. rujan 2024 22:06