TOM DUBRAVEC/Cropix
DRAGULJ IZ OTRIĆ SEOCA

Hajdukov ‘ubojica‘ velikana: ‘Imam sve Ronaldovo, čak i njegovu čašu. Idol mi je Drogba, a inspiracija Bokšić‘

"Milan je favorit zbog imena, ali na terenu je druga priča", poručuje 19-godišnji Mate Antunović
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 19. travanj 2023. 07:59

Centarfor iz Otrić Seoca, napadač Bijelih koji je tresao mreže Manchester Cityju i Borussiji Dortmund, traži treći “skalp” iz lige Petice. Nakon engleskog i njemačkog prvaka, na red dolaze i Rossoneri.

- Nije se ništa promijenilo, emocije su se dovoljno slegle. Razmišljamo samo o Milanu. Ozljeda? Vučem to još od Šahtara, nekako se krpam. Upala pubične kosti je u pitanju, ali bit će sve u redu za petak - kaže 19-godišnji Mate Antunović.

Je li naraslo samopouzdanje?

- Jest, ali Milan nije ništa lošiji od Cityja i Borussije. Mi ćemo s istim pristupom ući u utakmicu.

Imate li projekciju scenarija do finala?

- Iskreno, tako razmišljamo. Milan je favorit zbog imena, ali na terenu je druga priča. Mi ćemo napraviti sve da im pokažemo kako se možemo nositi s njima i proći dalje. Svi su bili favoriti na papiru, pa smo ih riješili.

image
VOJKO BAŠIĆ/CROPIX

Kako diše momčad?

- Pozitivna je trema, svi iščekujemo tu utakmicu. Moramo biti maksimalno koncentrirani na taktiku i moram biti agresivni. Odlična je ekipa Milan.

Navijači?

- Bit će dosta naših ljudi, što nam pruža dodatni motiv. Bit će i mojih iz Otrić Seoca, mog mjesta pored Ploča, ali roditelji zbog posla ne mogu u petak na polufinale.

Ali može Alen Bokšić. Dolazi veliki as Bijelih u osobnom aranžmanu kao ambasador Hajduka na Final Fouru. Bokšić mu je menadžer.

- Više prijatelj nego menadžer. Nismo u kontaktu na dnevnoj bazi, ali nemam tu ništa reći što ne znate. To je sve ono što menadžer govori igraču koji igra istu poziciju.

image
TOM DUBRAVEC/Cropix

Što biste voljeli imati od njegovog nogometnog izričaja?

- Volio bih sve imati kao Bokšić. Trudit ću da se barem malo približim njegovim izdanjima. Bokšić sebe nikada ne stavlja u prvi plan, ali gledao sam na YouTubeu njegove utakmice. Jedna utakmica Lazija protiv Sampdorije najviše me se dojmila i, naravno, finale Kupa za Hajduk.

Za kraj nam je Antunović otkrio i privatne detalje...

- Kada ne igram, slobodno vrijeme koristim za odmor i spavanje. Idol? Izvan terena prije svih Cristiano Ronaldo. Pratim sve o Portugalcu, sve njegovo imam. I čaše s njegovim likom, i dresove... Na terenu? Idol mi je bio Drogba, volio sam njegov stil igre.

Linker
17. svibanj 2024 12:30