VLADIMIR DUGANDZIC
POZNATI TRAGIČAR

Hajdukovac niže pogreške, svoj kredit je potrošio. Je li vrijeme da počne pakirati kofere?

Kad se zagrebe ispod površine, jasno je što se događa. Hajduk nije prvi koji je pokušao s njim
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 06. ožujak 2023. 16:41

Chidozie Awaziem bio je uvjerljivo najgori pojedinac dvoboja s Lokomotivom. Ali, ne samo prošlonedjeljnog, budući da je Nigerijac obilježio i posljednji dvoboj istih suparnika prošle jeseni u Kranjčevićevoj (2:2).

"Sve uloge odigrao je Chido Awaziem u dvoboju s Lokomotivom. Junak zbog pogotka, ali i tragičar zbog skrivljenog kaznenog udarca, koji je utakmici vratio dramatiku. Nepotrebni jedanaesterac na petnaestak minuta prije kraja," napisali smo u komentaru dvoboja odigranog krajem listopada prošle godine.

Previše se pogrešaka skupilo, Awaziem niže pogreške iz utakmice u utakmicu. Krenuo je s Dinamom u kolovozu prošle godine kada je kaznenim udarcem "iz ničega" praktički okrenuo dvoboj u kojem je Hajduk do tada imao vodstvo 1:0. Završilo je teško po Bijele (1:4), a Nigerijac je, nažalost po njega i momčad, bio inicijator preokreta. Protiv Dinama je i u splitskom derbiju skrivio kazneni udarac na Petkoviću, zatim je slijedila opisana Lokomotiva, nastavilo se na početku proljeća s porazom od Rijeke, gdje je Nigerijac također bio tragičar susreta i naposljetku još jedna iznimno loša predstava s Lokomotivom na Poljudu. Treba li svemu nešto dodati? Jasno je da ne treba.

image

Chidozie Awaziem

VOJKO BASIC Cropix

Awaziem je posuđeni igrač, koji bi logici prikazanog već morao zaključiti svoju statistiku nastupa u Hajduku. Sve je viđeno na uzorku od ukupno 24 utakmice. Do kraja sezone trening, ali bez minutaže. Međutim, kada se zagrebe ispod površine, jasno je što se događa. Hajduk nije prvi koji je pokušao s Awaziemom jer splitski je klub sedmi u karijeri 26-godišnjeg Nigerijca. Selektiran je od Porta u kojem je za prvu momčad debitirao s 19 godina, ali od ljeta 2017. je stalno na posudbama. Nantes, Rizespor, Leganes i Boavista su bili u prvom "paketu" posudbe iz Porta. Potom je napustio Dragao, prešao u redove gradskog rivala Boaviste za fantastičnih pet milijuna eura, ali za Boavistu nikada nije zaigrao, već je dvije posljednje sezone kontinuirano na posudbi. Alanyaspor je bio prvi pokušaj prodaje, a Hajduk drugi.

Bez obzira je li cijena otkupa dva milijuna eura ili manja, Awaziem je svoj kredit potrošio i njegov ostanak na Poljudu ne bi trebao uopće biti tema rasprave. Zar nije poučak Ferra dovoljan i to za puno manju svotu od 500.000 eura. Došao je Portugalac ove zime, za njega je plaćena odšteta, a nakon derbija u Maksimiru preselio je na klupu. Za puno manje pogreške od onih koje radi Awaziem.


POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:

"Leko je kiksao s uvrštavanjem tog igrača u prvu momčad, a ovo što Awaziem radi nikad nisam vidio". Tim je riječima Ilija Lončarević komentirao greške koje je Hajdukova obrana radila na utakmici protiv Lokomotive. Zbog čega su Lokosi održali nogometnu lekciju Splićanima? Kako je Perković osvojio bod u debiju na klupi Osijeka? Može li Rijeka do Europe? Kako objasniti potez Ante Ercega? Odgovore na ta i druga pitanja pronađite u novom izdanju podcasta ‘VAR soba‘:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 12:02