Livaja nije realizirao jedanaesterac protiv Lokomotive u ožujku

 TOM DUBRAVEC Cropix
POGLED S VRHA

Hajdukovci moraju biti oprezni, ne smije im se ponoviti ožujak. Ovi okršaji znali su biti kobni za Bijele

Hajduk ima četiri boda prednosti nad Dinamom i Rijekom, a sljedeću utakmicu igra protiv Lokomotive na Poljudu
Piše: Frane MaršićObjavljeno: 24. listopad 2024. 19:29

Stabilnim krajem prvog dijela, odnosno posljednjih deset minuta kada su postigli dva pogotka te mirnih drugih 45 minuta, hajdukovci su neokrznuti prošli kroz neugodnu Koprivnicu i stadion na kojem su ranije znali imati velikih problema. Još važnije jest da su Bijeli nakon dugo vremena uspjeli kapitalizirati posrtaje glavnih rivala i odvojili se na plus 4 od Rijeke i Dinama.

Drugo poluvrijeme je slika Hajduka koji pobjeđuje i kontrolira susrete protiv nominalno lošijih ekipa, iako Belupo po svemu zaslužuje biti na mjestu boljem od posljednjeg. Bijeli su trenutno lovina, a takve utakmice nude dodatan pritisak. Svjestan je toga i Gennaro Gattuso koji svoje igrače drži fokusirane samo na ono u čemu su najbolji, a to je igra na terenu. Sljedeći izazov je posebno zahtjevan, dolazi Lokomotiva koja je na Poljudu znala prouzrokovati brojne probleme.

Ovog puta momčad Silvija Čabraje stiže nakon remija s Rijekom s tim da su pobjedu ispustili u posljednjim minutama susreta. Kadar Lokosa bit će lišen usluga Jona Mersinaja, ali tu je i dalje opasni Silvio Goričan i uvijek neugodni Duje Čop koji je protiv Bijelih u pravilu posebno nadahnut. Hajduk je po formi i prikazanim igrama favorit, ali opreza nikad dosta. Pogotovo ako se vratimo u prošlu sezonu i poljudski okršaj ovih takmaca u ožujku ove godine. Lokosi su slavili s 2:1, a tragičari Bijelih bili su Dino Mikanović, koji je isključen rano u prvom dijelu i Marko Livaja koji je propustio realizirati kazneni udarac. Baš Livaja bi mogao biti faktor X ove subote, a ono što može veseliti Gattusa jest da Livaja recimo u Koprivnici nije zabio ni asistirao, nije praktički ni zaprijetio golu Ivana Suška, a Bijeli su slavili. Upisana je i nova prazna mreža što nudi dodatno uvjerenje u stabilizaciju obrane.

Prošlosezonski poraz Hajduka od Lokomotive na Poljudu nije jedini posljednjih sezona. Pod Ivanom Lekom Bijeli su poraženi u utakmici s čak sedam zgoditaka, a krajnji je rezultat glasio 3:4. Zapaprio je tada Aliyu koji danas nije stanovnik Kranjčevićeve. Ovo je ipak nešto drugačiji i ozbiljniji Hajduk i očekuje se da bijeli upišu nova tri boda. Čabraja će sigurno dobro pripremiti svoje momke, a kroz povijest su nas ove momčadi navikle na atraktivne i otvorene utakmice s puno golova. Ljubitelji SHNL-a vjerojatno nemaju ništa protiv da tako bude i ovoga puta, no ambicije na Poljudu su jasne. Bijeli idu po nova tri boda.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. listopad 2024 19:29