TOM DUBRAVEC Cropix
SRAZ GENERACIJE

Hajdukovci u lovu na novo čudo i to na jednom od najvatrenijih stadiona Europe: ‘Svi jedva čekamo tu utakmicu‘

‘Možemo obećati da ćemo ostaviti srce na terenu‘, izjavio je uoči puta u Njemačku vratar Buljan
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 13. ožujak 2023. 17:11

Utakmicu generacije, povijesni dvoboj čeka juniore Hajduka u srijedu navečer na Signal Iduna Parku (18.30 sati), popularnom Westfallenu protiv Borussije Dortmund. Utakmicu za dolazak u polufinale Lige prvaka mladih.

Dojmovi se još nisu apsolvirali nakon nedavnog dvoboja sa Manchester Cityem, a pred mladim hajdukovcima je novi veliki izazov.

- Nakon Manchester Citya bilo nam je važno vratiti se u kontinuitet domaćih utakmica, stoga nakon Koprivnice, te potom susreta sa Goricom mirno idemo u Dortmund. Cilj? Prolaz dalje – optimistično je utakmicu najavio vratar Borna Buljan.

Borussija je prezentirana igračima, zajedno sa stožerom analizirali su utakmice Žutih iz Dortmunda.

- Igrali su u skupini s Manchester Cityem, gledali smo njihove utakmice i primjetili da su okomita ekipa koja napada dubinu nakon osvojene lopte. Treneri će nas dobro spremiti za taj dvoboj i dat ćemo sve od sebe.

Samopouzdanje je na razini nakon pobjede protiv Cityja, ali golemi respekt je također prisutan.

- U svaku utakmicu ulazimo s velikim respektom prema protivniku. Neće nas pritom uplašiti atmosfera, igrali smo i na našem stadonu pred 10.000 ljudi.

Kakva je poruka za navijače pred utakmicu sa Borussiom?

- Obećati možemo da ćemo ostaviti srce na terenu i nadamo se pozitivnm ishodu, jasno prolazu u polufinale – naglasio je čuvar mreže Bijelih, Borna Buljan.

Uoči puta u Dortmund pomoćni trener Zvonimir Milić podijelio je razmišljanja stožera o susretu u Dortmundu, ali pritom je i dodao kako su Bijeli spremali kroz prvenstvene dvoboje.

image
TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix

- Gorica nam je bila teška utakmica, zadnja pred Dortmund gdje smo imali evidentno emocionalno i fizičko pražnjenje. Dugo smo se tražili u tom dvoboju, ali uz našu individualnu kvalitetu izvukli smo utakmicu u našu korist. Borussia? Svi jedva čekamo taj dvoboj. Jedva čekamo istrčati na veliki prekrasni stadion na kojem ćemo imati što pokazati.

Što ste vidjeli u njihovim dvobojima sa Manchester Cityem koje su igrali kroz natjecanje u skupini?

- Sve smo analizirali što smo mogli, pogledali smo 10-ak utakmica. Utakmice sa Cityem su igrali slično kao i mi, jer protiv takve klase svi moraju igrati reaktivno. Prevelika je kvaliteta da bi se drukčije suprostavili. Borussia je taktički dosta prilagodljiva ekipa, izuzetni su natjecatelji i mijenjaju dosta sustava. Imaju dobrih individualaca, ne kao City, ali izuzetno su motorična ekipa s mladim trenerom Dancem, koji energično vodi utakmicu uz liniju. Prvaci su Njemačke, trenutno su protiv Bayer Leverkusena osigurali prvo mjesto u svojoj regiji, idu na završnicu i ove godine.

Gdje su prednosti Hajduka?

- Mi ćemo igračima predstaviti Borussiu u svakom detalju, ali gledat ćemo sebe, jer vjerujemo u naše igrače. Morat ćemo odgovoriti na tempo, na njihov intenzitet i imat ćemo jasan plan u fazi obrane i napada. Bit ćemo spremni taktički i psihološki. Nadam se da će igrači uživati u utakmici, da neće biti pod teretom velikog dvoboja – zaključio je pomoćni trener Zvonimir Milić.

Juniori će u ponedjeljak navečer krenuti za Njemačku, a prodaja ulaznica započela je istog dana od 15 sati i već nakon prvih sat vremena otišlo je više od 2.000 karata za Hajdukov navijački sektor pa je teško uopće procijeniti koiko će pristaša Bijelih biti u Dortmundu. Moguće je i preko 3.000 ljudi, jer cijene su zaista popularne, od 4 eura za sjedeće, te 2 eura za stajanje. Pritom treba naglasiti i kako je termin početka dvoboja prihvatljiv za mnoge Hrvate koji rade u Njemačkoj.

- Naši ljudi rade do 17 sati, srećom da je utakmica u 18.30 – stigla nam je poruka od jednog Splićanina koji odnedavno radi upravo u Dortmundu.

>> Ulaznice za sektore namijenjene Hajdukovim navijačima mogu se kupiti isključivo online preko OVE poveznice. <<

Linker
23. travanj 2024 12:42