Predsjednik Hajduka Ivan Bilić

 TOM DUBRAVEC Cropix
LUKŠA DOBIO NASLJEDNIKA

Hajdukove legende: ‘Dobro da predsjednik nije dođoš, ali u klubu postoje ljudi koji nemaju pojma o nogometu‘

Većinu sugovornika iz plejade nekadašnjih prvotimaca brinu financijski aspekti Hajduka
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 27. travanj 2024. 22:13

Novi Hajdukov predsjednik Ivan Bilić svojim premijernim nastupom izazvao je brojne reakcije, osnovno je da mu svi odreda, kojima su "bijeli" na srcu, žele najbolje, ali… Uz to "ali" vežu se brojna pitanja, fokus je na moguće dubiozno stanje s financijama, pa onda je posebna tema struka, kako se ona vodi na Poljudu. Hajdukovi veterani pozvani su da iznesu svoje procjene, jer su oni osvjedočeno zadrti pripadnici, pa i ovisnici bijelog dresa. Međutim, ima ih koji se "ne žele miješati", zamolili su da ih se zaobiđe pitanjima o stanju i posebno o budućnosti voljenog kluba. Uglavnom, pojedinci se ograđuju, kažu kako imaju svoje brige, kako su angažirani u nogometu na razne načine, ali ostaju "daleko od Hajduka".

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu.

- Nadao sam se, vjerovao da ćemo ove sezone napokon uzletjeti do naslova prvaka, ostao sam u čudu kako se to sve odjednom slomilo. Ali kako godinama više ne idem na Poljud, utakmice pratim na televiziji, pa ne bih u ovom delikatnom kolopletu događaja ništa komentirao - tako je rekao jedan bivši igrač, za kojeg se može potvrditi da je od onih koji "živi Hajduk".

Većinu sugovornika iz plejade nekadašnjih prvotimaca brinu financijski aspekti Hajduka, pitaju se hoće li Ivan Bilić, prema struci financijer i revizor, zaroniti u knjige, pa možda otkriti istinu o "promašenim investicijama u odnosu na dovođene igrače". Također, najavljuju da će uprava biti prisiljena poduzeti poteze za spas, a to je prodaja dvojice, trojice mladih igrača. Jedan od sugovornika postavio je dilemu koliko igrača aktualnog kadra ima potrebna brzinska svojstva, pa je zaključio kako su svega dva igrača, i to Emir Sahiti i Josip Brekalo, primjer koji bi se morao slijediti…

image

Predsjednik Hajduka Ivan Bilić

TOM DUBRAVEC Cropix

Nikica Cukrov, predsjednik veterana, novom predsjedniku daje vremena:

- Ne preostaje mi ništa drugo nego pričekati prvih šest mjeseci pod vodstvom novog predsjednika, pa da vidim u kojem će pravcu krenuti naš klub. Osnovno je otkriti ulazne i izlazne transfere. Četiri, pet godina govorim, pobornik sam, bez obzira na to što to možda ispada fraza, odgovornosti i izvrsnosti vodećih ljudi. Dakle, broj jedan je izbor trenera, o njemu ipak sve ovisi, jer ako nema rezultata, predsjednik je odmah bivši. Sada traže člana uprave za sport, pa da vidimo koga će se tu angažirati.

Mišo Krstičević upozorava...

- Ključno pitanje je izbor trenera, koji mora pokazati dosljednost, stav i pravac, u krajnjoj liniji, ponašati se tvrdoglavo. Najbolji je primjer Tomislav Ivić, koji je radio po svojem, i koji nije padao pod bilo kakve utjecaje. Imao je svoju viziju, nije dozvoljavao popuštanja pred zahtjevima, molbama, sugestijama sa strane, jer to vodi u kompromise, i tu nema napretka.

Ivan Pudar je naglasio...

- Prvo, drago mi je da je čovjek iz Splita, prema svemu žestoki hajdukovac, a ne nakalemljeni dođoš sa strane, kojemu je isključivo do prestižne funkcije i osobne afirmacije. Želim poručiti da se pri izboru struke nikako ne smije tražiti kadrove sa strane, ne daj bože iz inozemstva. Odavno tumačim da mora biti jedno tijelo, komisija, forum, sastavljen od tri ili pet ljudi, koji će mjerodavno pretresti igrački kadar, i koji će odlučiti tko od igrača najprije mora napustiti Poljud. Nadalje, imam dojam da je pretjerani utjecaj nadzornika, koji blago rečeno, pojma nemaju o nogometu, što oni uglavnom priznaju, ali ipak donose odluke…

Ivica Šurjak nam je kazao...

- Ne mogu vam ništa kazati, ne poznajem novog predsjednika, jedino bih se izjasnio kako mi je žao što je otišao Jakobušić. Imao je grešaka, čim nismo do kraja ove sezone barem ostali u utrci za prvaka. Lukši se mora priznati da je u protekle tri i po, četiri godine, vratio Hajduk u stanje uvažavanja, sveukupno je naš klub podigao na razinu dostojnu tradicije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 23:10