Marko Livaja i Nikola Katić

 VLADO KOS/CROPIX Cropix
DOBRE VIJESTI ZA SPLIĆANE

Hajdukove šampionske ambicije dobivaju novi zamah! Važan kotačić obrane ostaje na Poljudu...

Klub iz kojeg je povremeni Vatreni došao na posudbu ostavit će ga u Hajduku do kraja sezone.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. prosinac 2021. 12:22

Hajduk je ovoga ljeta na jednogodišnju posudbu iz škotskog Glasgow Rangersa doveo Nikolu Katića. Pouzdani stoper dosta se u prethodnim fazama svoje karijere mučio s ozljedama pa je Poljud viđen kao izvrsna stanica za potpunu rehabilitaciju karijere. Točno je dakle, u Hajduku je po prvotnom dogovoru bilo planirano da ostane do ljeta, no Škoti su ostavili otvorenom opciju da ga, u slučaju da ih zadivi ili da im bude potreban, vrate u Glasgow već u siječnju. No, to se ipak neće dogoditi.

Football Scotland piše o tome da će Katić sasvim sigurno ostati privremenim igračem Hajduka do 30. lipnja 2022. godine. Tada će ujedno ući u zadnju godinu važećeg ugovora s Rangersima koji ističe u ljeto 2023. Nemaju otočki mediji sumnje u to da će Katić po povratku na Ibrox potpisati i produljenje ugovora, s obzirom na to da će ga dočekati spremnog za sljedeću sezonu, nakon dobre role u Hajduku i pauze od čak 17 mjeseci zbog ozljede koljena prije toga.

Taj škotski medij dakle, naglašava da se Rangersi neće pozivati na klauzulu po kojoj ga mogu vratiti iz Hajduka u siječnju, što je za Splićane i njihove šampionske ambicije svakako dobra vijest.

Piše Football Scotland da je Katić ove sezone odigrao 12 utakmica, od čega devet kao starter i da je pomogao Hajduku da se domogne polufinala domaćeg Kupa.

Linker
01. svibanj 2024 20:59